AKP'nin adayı Baykal'ı rahatlattı

CHP’nin TBMM başkan adayı Deniz Baykal, dün Ahmet Davutoğlu, Devlet Bahçeli ve Selahattin Demirtaş’a destek talebi ziyaretinde bulundu. AK Parti’nin adaylık için Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı tercih etmesinin de Baykal’ı rahatlattığı belirtiliyor.

AKP'nin adayı Baykal'ı rahatlattı

Meclis Başkanlığı için ortaya çıkan 4 isimden en tecrübelisi olan Deniz Baykal, dün liderler turu yaptı ve adaylığına destek istedi. Destek turlarından umutlu ayrılan Baykal, tüm milletvekillerine mektup yazarak tarafsız bir Meclis Başkanı olarak görev yapacağı sözü verecek ve destek isteyecek.

BAYKAL’IN ŞANSI ARTTI
CHP kaynakları, AK Parti’nin adaylık için Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı tercih etmesinin Baykal’ın iddiasını arttırdığını belirtiyor. MHP ve HDP’den oy alabilecek bir isim yerine bu iki partinin tepkisini çeken bir ismin Baykal’a yarayacağını anlatan CHP’liler, üçüncü turda, Baykal’ın MHP ve HDP’nin desteğinin yanı sıra AK Parti’den de oy alarak seçileceğini ileri sürüyor.

HDP-MHP İSMET YILMAZ’A TEPKİLİ
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi’nin taşınması olayında MHP’nin büyük tepkisini çekmişti. MHP sözcüleri, Yılmaz’ı ‘toprak kaybeden ilk bakan’ olarak nitelerken, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Yılmaz’ı ‘Sıvışma Bakanı’ olarak nitelemişti. HDP ise PKK ile silahlı mücadeleyi yürüten bakanlığın başında olması nedeniyle İsmet Yılmaz ismine mesafeli.



MHP’DEN DESTEK YOK
Alınan bilgiye göre, Baykal, ilk görüşmeyi yaptığı Bahçeli’ye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile buluşmasının içeriğini anlattı. Bahçeli, Baykal’ın destek talebine karşılık MHP’nin adayının Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunu, partisinin son tura İhsanoğlu’nun çıkması için çaba sarf edeceğini belirtti. Baykal, ardından Çankaya Köşkü’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

AK Parti’nin tercihi İsmet Yılmaz

Milli Savunma Bakanı ve AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Meclis başkan adaylığı başvurusu için dilekçesini TBMM Genel Sekreterliği’ne verdi. Başvuru sonrasında bir açıklama yapan İsmet Yılmaz, “Allah hayırlı uğurlu etsin. Eğer milletvekillerimiz teveccüh gösterir seçilirsek tüm 77 milyonu kucakladığımız gibi 550 milletvekilinin her birini kucaklayan bir Meclis başkanlığı yapacağımı düşünüyorum” diye konuştu.

Destek istemek için siyasi parti genel başkanlarını ziyaret edeceğini ve bunun için randevu talebinde bulunduğunu belirten Yılmaz, “Sayın genel başkanlar müsait olduklarında kendilerini ziyaret edip desteklerini talep edeceğim” dedi.

Meydan Gazetesi
<< Önceki Haber AKP'nin adayı Baykal'ı rahatlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER