AKP'nin Ankara'daki çılgın projesi çöktü

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Eylül 19 2019
Atatürk'ün şartlı bağış vasiyeti ihlal edilerek Atatürk Orman Çiftliği'nde yapımına başlanan ve 2 milyar liraya mal olduğu bilinen Melih Gökçek’in çılgın projesi Anka Park’a haciz geldi. Tematik parkı yöneten şirketin çok sayıda malına el konuldu.
Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde yapımına başlanan, 2 milyar TL maliyete sahip olan ve Atatürk Orman Çiftliği'ne hukuksuz olarak yapıldığı belirtilen Anka Park’a haciz geldi.

?
Gökçek'in görevden ayrılmak zorunda bırakılmasından sonra önce atıl durumda kalan ancak daha sonra işletme hakkı, altıncı ihalede GBM Ticaret A.Ş. ile Çelik Ortak Girişim Grubu'na verilen Anka Park’ta haciz işlemi yürütüldüğü öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, şirket tarafından Anka Park’a ürün ve mal servisi yapan esnafa verilen onlarca çekin karşılıksız çıkması sonrasında esnaf haciz yoluna gitti. Avrupa’nın en büyük tematik parkı olma iddiasına sahip Anka Park’ta başta bilgisayarlar olmak üzere, taşınabilecek malların büyük çoğunluğu haciz yoluyla alınmaya başlandı. Ankara esnafına yaklaşık beş milyon TL borcu olduğu bildirilen şirketin bu parayı ödeyemeyecek durumda olduğu, tematik parkın işletmesinden de zarar ettiği için hacizden başka bir yol kalmadığı dile getirildi.

100’ER TL MAAŞ

İlk haciz işlemi geçen hafta yapılan Anka Park, faaliyete geçmesinden bu yana sık sık “hak gasplarıyla” da gündeme geliyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçimlerinden önce açılışını gerçekleştirdiği parkta çalışan işçilere maaş ödemesi adı altında “100’er TL” ödendiği iddia edildi.


ALTI KEZ İHALE YAPILDI

Temmuz ayında işçilerin maaşlarını ödeyemediği ve masraflarını karşılayamadığı için kısa süre kapalı kalan ancak daha sonra yeniden hizmet vermeye başlayan Anka Park’ın ihale süreci de dikkat çekici. Kullanımı yaygın olmadığı için sık sık kampanya

Bu haberler de ilginizi çekebilir