Sputnik yayın yönetmeni serbest

Rusya ile Türkiye arasındaki İdlib krizi sonrası Rus medya kuruluşu Sputnik Türkiye'nin üç çalışanının Ankara'daki evine saldırı girişimi olmuştu. Sputnik çalışanları pazar sabahı gözaltına alındı. Öğle saatlerinde Sputnik Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe'nin de gözaltına alındığı kaydedildi. Boztepe daha sonra serbest bırakıldı.

SHABER3.COM

Rusya merkezli yayın yapan Sputnik haber ajansının Ankara servisinde çalışan üç kişi, "Çalıntı eyalet: Hatay 80 yıl önce neden Fransa tarafından Türkiye'ye verildi" başlıklı haber gerekçesi ile bu saban gözaltına alındı. 

Sputnik Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe'nin de gözaltına alındığı kaydedildi. Boztepe'nin ifadesinin alınmasının akabinde serbest bırakıldığı kaydedildi.

"ÇALINTI EYALET: HATAY" BAŞLIKLI HABERE SORUŞTURMA

Sınır Tanımayan Gazeteciler, "Ankara’da çalışanı iki gazeteci & bir tercümana, saldırı girişimine dair şikâyet için gittikleri Emniyet Müdürlüğü'nde “Biz de sizi arıyorduk, bir haberle ilgili ifadenizi alacağız.” denildi.

Gazeteciler, Basın Savcılığı’nda beklerken, sosyal medya hesaplarında. “Çalıntı eyalet: Hatay” haberinden dolayı ifademiz alınacak." ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Sputnik yayın yönetmeni serbest Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER