AKP'nin çılgın projeleri 3 seçim eskitti

AKP’nin 2011 seçimlerinden önce açıkladığı pek çok büyük proje, aradan iki seçim geçmesine ve tek parti iktidarına rağmen hayata geçirilemedi. Kanalistanbul’a henüz başlanmazken, yerli uçak ve yerli otomobil ile nükleer santral gibi projelerde mesafe alınamadı

AKP'nin çılgın projeleri 3 seçim eskitti

AKP'nin 2011 seçimlerinde açıkladığı çılgın projelerin birçoğu lafta kaldı. Kanalistanbul, yerli uçak, nükleer santral gibi projelerle ilgili çalışmalar henüz başlatılamadı. Yerli otomobil için ise aranan babayiğit hala bulunamadı. 

MISIR 2. SÜVEYŞ'İ AÇTI

AKP, 2011 yılında yapılan genel seçimler öncesinde bir dizi çılgın proje açıkladı. Bu projelerden en dikkat çekeni ise Kanalistanbul projesiydi. 5 yılda tamamlanıp bitirilmesi hedeflenen projenin ihalesine dahi çıkılamadı. Birkaç kez güzergahı değiştirilen projeye henüz başlanamadı. Projenin güzergahının yeniden değişmesi gündemde. Türkiye'nin 2011'de Kanalistanbul projesini ortaya atmasının ardından Mısır, 2014 yılında başlattığı 2. Süveyş Kanalı projesini bir yıl gibi kısa sürede tamamlayıp geçen yıl hizmete açtı.

BİR BABAYİĞİT ÇIKMADI

Çin markası olduğu ortaya çıkan yerli otomobillerin prototiplerini üretecek babayiğit ise ortaya çıkmadı. Daha önce yerli otomobili üretecek kişinin Mart ayına kadar belirlenip açıklanacağını duyuran Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, geçen iki aylık süreye karşın yerli otomobili imal edecek isimle ilgili bir açıklama yapmadı. Babayiğidi açıklama tarihi güncellenerek yaz aylarına ötelendi.

NÜKLEER SANTRAL DE BEKLİYOR

AKP, Mersin'in Akkuyu Bölgesi'nde nükleer güç santrali kurulması için 12 Mayıs 2010'da Rusya Federasyonu Hükümeti ile anlaşma yaptı. Bu kapsamda o yıl arazi tahsis işlemleri tamamlandı. Geçen süre içerisinde nükleer tesise hizmet verecek limanın temeli atıldı. Nükleer tesisle ilgili inşaata ise başlanmadı. Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası proje durma noktasına geldi.

GÖKLERDEYDİ AMA...

AKP'in 2011 genel seçimleri öncesinde bilboardları süsleyen ‘Yerli Uçağımız Göklerde' afişleri hala gerçeğe dönüşmedi. Uçağın semalarda olduğunu açıklayan AKP daha sonra yerli uçakla ilgili hedefini 2023 olarak revize etti. 2023'e kadar yerli, bölgesel uçağın yapılacağı açıklanırken, bu konuda ne gibi çalışmalar yapıldığı konusunda kamuoyuna bir paylaşımda bulunulmadı.

<< Önceki Haber AKP'nin çılgın projeleri 3 seçim eskitti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER