AKP'nin düşündüğü af düzenlemesi belli oldu

MHP’nin af teklifine 'vicdanlarda oluşturabileceği tepkiler' nedeniyle sıcak bakmayan AKP'de yeni formül bulunduğu iddia edildi.

SHABER3.COM

Buna göre cezasının uzun süresini çekenlere bir miktar daha erken tahliye imkanı sağlayacak düzenleme ön plana çıktı.

Havuz medyasında yer alan iddiaya göre, AKP Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yaptığı sunumun ardından yapılan değerlendirmelerde de affın toplum vicdanında rahatsızlık oluşturacağı belirtilerek yapılacak çalışma anlatıldı.

AKP'liler yapılabilecek düzenlemenin, 2016'da koşullu salıverilmeyle ilgili çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) benzer içerikte olabileceğine işaret ettiler. 

Bilindiği üzere 2016'da çıkarılan KHK ile iki önemli düzenleme yapılmıştı. Söz konusu düzenlemede, koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin cezalarının, koşullu salıverilme tarihine kadarki kısmı denetimli serbestlik ile infaz edilmesi sağlanmış, şartları taşıyan hükümlüler bir yıl erken tahliye edilmişti.

Cezaevlerinden 'vatandaşa karşı suç işleyen' hükümlüler salıverilmiş, bu rakam 30 bini aşmıştı. Boşalan cezaevlerine de başta Hizmet hareketi mensupları olmak üzere siyasi muhalifler konulmuştu.

O tarihteki düzenlemede kasten öldürme, çocuğa ve aile bireylerine yönelik ağırlaştırılmış yaralamaya dönük cinsel suçlar, özel hayatın gizliliğine yönelik suçlar, uyuşturucu ticaret ve imalatı, devletin güvenliğine, Anayasal düzene, terörle mücadele ve devlet sırlarına karşı işlenen suçlar kapsam dışında tutulmuştu. 

Bu arada yeni af tartışmalarıyla ilgili daha önce Bakanlar Kurulu'nda bir sunum yapıldı ve teklifin tablosu çıkarıldı.
<< Önceki Haber AKP'nin düşündüğü af düzenlemesi belli oldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER