AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'dan inciler 'Seçim siyasi faaliyet değil'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Ocak 10 2019
AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'dan 'Meclis Başkanlığı'ndan istifa etmeli' çağrısına 'Seçim siyasi faaliyet değil' yanıtı
AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterdiği TBMM Başkanı Binali Yıldırım, CHP ve İYİ Parti yöneticilerinin, "Belediye başkanı seçilemeyeceğini bildiği için istifa etmediği" eleştirilerine, "Çıktığım yoldan geri dönmem, kazanacağım içlerine doğmuş" yanıtı verirken, Meclis Başkanlığı'ndan istifa etmemesini ise 'Seçim bir siyasi faaliyet değildir' yorumuyla açıkladı.
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, parlamento muhabirleriyle kahvaltıda biraya geldi.
Gazetecilerin parlamento faaliyetleri ile ilgili sorunlarını da dinleyen Yıldırım'a sohbet sırasında muhalefet partisi sözcülerinin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasına karşın TBMM başkanlığından istifa etmemesi ile ilgili yönelttikleri "Seçilemeyeceğini bildiği, zaten geri döneceği için istifa etmiyor" eleştirileri de soruldu.
"Bir kere ben çıktığım yoldan geri dönmem. Belli ki arkadaşlarımızın benim kazanacağım içlerine doğmuş" diyen Yıldırım, doğru kararı, kendisinin ya da muhalefet sözcülerinin değil, İstanbullu'nun vereceğine dikkat çekti.
Kendisinin hukukçu olmadığını, ancak hukukçulara danıştığına işaret eden Yıldırım, Anayasa'nın 94. Maddesindeki TBMM Başkan ve Başkanvekilleri ile ilgili "siyasi faaliyet yasağı"nın Meclis faaliyetlerine ilişkin olduğunu belirtti. Yıldırım, Siyasi Partiler Yasası'nın 24. Maddesinde Meclis Başkanı'nın milletvekilliğine aday olması halinde siyasi parti faaliyeti yasağı kapsamı dışında tutulduğunu, belediye başkanı adayı olması haline ilişkin bir düzenleme olmamakla birlikte, Mahalli İdareler Yasası'nda, milletvekillerinin adaylık halinde istifa etmeyeceklerinin düzenlendiğini vurguladı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!10.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







