Amerika'ya siber saldırıyı itiraf etti!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 8 2021
Amerika Birleşik Devleti (ABD), "Ayyıldız Tim" hacker (sanal korsan) grubunu "ABD'ye siber savaş açmak ve casusluk" ile suçluyor. Mehmet İshak Telli'nin sevk ve idare ettiği Ayyıldız Tim, Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AKP) eleştiren kişi ve kurumların sosyal medya hesaplarını ele geçiriyordu.
SAMANYOLUHABER- Amerika Birleşik Devleti (ABD) New York Federal Mahkemesi, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) yakınlığı ile bilinen "Ayyıldız Tim" hacker (sanal korsan) grubuna "ABD'ye siber savaş açtığı" iddiasıyla dava açtığı ortaya çıktı.
Ayyıldız Tim Siber Savunma Şirketi Genel Müdürü Mehmet İshak Telli, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) verdiği mülakatta New York Federal Mahkemesi tarafından açılan davanın devam ettiğini söyledi.
AMERİKA'YA YÖNELİK SİBER SALDIRIYI İTİRAF ETTİ
Telli, “Burada şirketimiz karşı cevap olarak, dost ve müttefik ülkelerin terör konusunda ortak hareket etmesi gerekirken bazı ülke ve hesaplara karşı ataklar yapıldı." diyerek ABD'de belli internet sitelerini hedef aldıklarını itiraf etmiş oldu.
Telli, Ayyıldız Tim'in siber saldırılarını "Ülkesini seven herkesin yapacağı şeyler." diye nitelendirirken, "Ayyıldız Tim, ülkesini seven herkesin yapabileceği şeyleri yaptı. ABD’ye karşı da böyle bir olay olmuş olsa ABD’deki bu konuda uzman insanların da aynı tepkiyi verecektir.” dedi.
“AVUKATLARIMIZ, ANKARA’DAKİ FBI OFİSİNE BAŞVURACAK”
Telli, davanın henüz sonuçlanmadığını ifade ederek, “Tabii davanın sonucunu bilemiyoruz. Ancak ABD Ankara Büyükelçiliği’nde FBI ofisine avukatlarımız başvuracak. Daha detaylı bilgiler öğreneceğiz. Burada dava ne zaman sonuçlanır onu bilemiyorum, fakat tabii ki böyle bir şeyi biz kabul etmiyoruz. Casusluk davası, yani casusluk ABD’de idam cezası. Amerika'ya siber savaş açmak da var. Çok ağır cezaları var." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şo...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


