AKP'nin sandık planı: Kıdemli yerine atanmış hakim!

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Mayıs 10 2019
AKP’nin, il ve ilçe seçim kurulu başkanları ile ilgili “kıdemli hâkim” kriterini değiştirmeyi planladığı belirtiliyor.
24 Haziran’da mühürsüz oy pusulalarının kabulü ve 31 Mart’ta da İstanbul seçimlerinin iptali kararlarını aldıran AKP’nin, şimdi de seçim kurullarının yapısını değiştirme hazırlığı yaptığı iddia edildi.

Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in haberine göre AKP’nin “en kıdemli hakimin il ve ilçe seçim kurulu başkanlığına getirilmesini” öngören düzenlemede değişikliğe gitmeyi planladığı belirtildi. Yapılması gündemde olan değişikliğe göre, sandık başkanının kim olacağına iktidarın belirlediği Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) karar verecek.


 
CHP: SESSİZ KALMAYIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, bu tür girişimlerin “AKP’nin sonunu getireceğini” ifade ederek, “Seçim kurullarının yapısı ile oynayacak derecede korkmalarına gerek yok. Sandıkla geldiler sandıkla gidecekler” dedi. AKP’nin kendi talimatlarına göre hareket edecek seçim kurullarını oluşturmayı planladığını anlatan Erkek, “Seçim kurulu başkanlarının hukuka uygun hareket etmesinden rahatsız oldular. Her kurumun talimatla hareket etmesini istiyorlar. Buna uygun davranmayan kurumları da hizaya çekmek istiyorlar. Bu adıma sessiz kalamayız” dedi.

HAYATİ ÖNEME SAHİP

AKP’nin bu hazırlığına ilişkin duyumları olduğunu belirten İyi Parti YSK Temsilcisi Zehra Aylin Özgül, AKP temsilcisi Recep Özel’in bir toplantıda Seçim Kanunu’na ilişkin bir düzenleme hazırlığından söz ettiğini anımsattı. Özgül, yapılması planlanan düzenlemenin içeriği konusunda net bir bilgileri bulunmadığını ancak “kurulun yapısını değiştirmeye yönelik girişimlerin kabul edilemez” olduğunu söyledi.

HSK’nın hakim atamalarındaki “partizanca” tutumunun bilindiğini, beş yıl avukatlık yapmış AKP’li il ve ilçe başkanlarının dahi hakim yapıldığını kaydeden

Bu haberler de ilginizi çekebilir