AKP'nin 'sokak' endişesi seçim vaadini iptal ettirdi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Mart 10 2019
Yerel seçimleri kazanabilmek için '3 bin 600 ek gösterge' gibi mali konularda bazı düzenlemeleri seçimden önce çıkarmayı düşünen, ancak bundan daha sonra vazgeçen AKP’nin emeklilikte yaşa takılanların (EYT) Ankara’da yaptıkları eylem nedeniyle böyle bir karar verdiği ileri sürüldü.

AKP, “hakkını sokağa çıkarak arama” eğiliminin artacağı ve bunun örgütlü bir hale geleceği endişesi yaşıyor.
AKP’nin seçimlerden önce öğretmen ve polisler başta olmak üzere 4 meslek grubundaki kamu çalışanlarına emeklilikte “3 bin 600 ek gösterge” düzenlemesini Meclis’ten çıkarması bekleniyordu.
Parti içinde görüş ayrılıkları olsa bile en azından sayıca diğer meslek gruplarından fazla olan öğretmenler için bu düzenlemenin yapılabileceği dile getirilmiş, hatta MYK toplantılarında bu konuda bir çalışma yapılması yönünde karar alındığı kamuoyuna yansımıştı. Ancak AKP, bu yöndeki kararından son anda vazgeçti.
'EYLEMLERİ ARTIRIR ENDİŞESİ'
Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, AKP’nin bu kararı almasında emeklilikte yaşa takılanların Ankara’da yaptıkları mitingin etkili olduğu kaydedildi.
Yalnızca öğretmenler için çıkarılacak bir düzenlemenin aynı hakkı isteyen diğer gruplarda büyük rahatsızlık yaratacağı ve tepkilere neden olacağına dikkat çeken parti yöneticileri, “Kendilerine emeklilikte yaşa takılanlar olarak tanımlayanlar eylem yaptı ve hükümet üzerinde baskı kurmaya çalıştı. Seçimden önce yapılacak bir düzenleme kötü bir örnek oluşturup herhangi bir konuda hak talep eden kesimlerin hakkını sokakta araması ve örgütlenmesi gibi bir durum ortaya çıkarır. Bu da eylem baskısıyla hükümete sürekli bazı düzenlemelerin dayatılmasını getirir. Böyle bir durumda da ekonomik dengeler açısından yürütme organı görevini sağlıklı biçimde yürütümez” görüşünü dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, öğretmen, polis, sağlık çalışanları ve imamlar için ek göstergenin 3 bin 600’e çıkarılacağı vaadinde bulunmuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Depremde yaptığı binada 51 kişi ölen utanmaz müteahhit: "TOKİ projelerine devam ediyorum"2."APO, petrol ve elektrik gelirinden pay istiyor": Yeşil'i yazan Saygı Öztürk bu kez Abdullh Öcalan'ın isteklerini sıraladı3.Olası İstanbul depremini NYT yazdı: "Yakın tarihin en kötü insani felaketlerinden biri yaşanacak"4.Merz ABD konusunda uyardı: 'Kötü dönüşüme hazır olun'5.Danışma şartı getirdi: Trump, Fed Başkanlığı için aklındaki iki ismi açıkladı
6.Bir aileyi yok eden o ilacın kullanılmasına nihayet düzenleme getirildi!7.Şarkıcı Güllü’nün kızı annesini öldürme suçlamasıyla tutuklandı8.Dilek İmamoğlu Silivri'ye yapılan dev salona tepki gösterdi: Adalet yok bunlarla mı övüneceğiz?9.TMSF, Habertürk TV'nin satıldığı iddialarına açıklık getirdi10.Özel Kayseri'den hükümete seslendi: Asgari ücret 39 bin TL olsun
Esra Büyükcombak

Numan Yılmaz

Prof. Dr.

Hüseyin Odabaşı

Safvet Senih
ÇOK OKUNAN HABERLER

Depremde yaptığı binada 51 kişi ölen utanmaz mütea...

"APO, petrol ve elektrik gelirinden pay istiyor": ...

Olası İstanbul depremini NYT yazdı: "Yakın tarihin...

Merz ABD konusunda uyardı: 'Kötü dönüşüme hazır ol...

Danışma şartı getirdi: Trump, Fed Başkanlığı için ...


