AKP'nin 'usulsüz dinleme ve böcek' iftirası çöktü

AKP'nin ortaya çıkan suçları örtmek için sarıldığı 'paralel' yalan ve iftiraları birer birer çürüyor.

AKP'nin 'usulsüz dinleme ve böcek' iftirası çöktü

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası AKP'nin ortaya çıkan suçları örtmek için sarıldığı 'paralel' ve benzeri yalan ve iftiraları birer birer çürüyor.

Başbakanlık binasında 2011 yılında ele geçirilen dinleme cihazıyla ilgili 4 yıl sonra başlatılan soruşturma algı operasyonuna dönüştürülmüştü. Geçtiğimiz hafta sonuçlanan 'böcek' davasını köşesine taşıyan Hürriyet yazarı İsmet Berkan, davasının 8 celsede bittiğini ve 'paralel'e atıf bile olmadığına dikkat çekti. Savcı Durak Çetin'in paralel örgüt suçlaması yaptığı 13 kişi hakkında casusluk ve darbe suçlamaları yönelttiğini hatırlatan Berkan, ancak davanın sonunda tüm bu iddiaların düştüğünü, söylemlerin havada kaldığını yazdı.

SİYASİLER VE BAZI GAZETECİLER 'PARALEL' DEMİŞTİ

İsmet Berkan, yazısının sonunda "Bu davanın ilginç tarafı şuydu..." diyerek çok çarpıcı tespitlerde bulundu:

"Gerek hazırlık soruşturması safhasında gerekse yargılama devam ederken siyasiler ve bazı gazeteciler bu davanın 'paralel yapı' davası olduğunu söylediler. Ancak davanın iddianamesinde şimdi beraat eden bir sanıkla ilgili olanlar hariç 'Paralel yapı'ya hiç bir atıf yoktu; ne 'darbe teşebbüsü'nden söz ediliyordu, ne de bir örgütlü yapıdan..."

4 YIL SONRA SORUŞTUMA ANLAŞILIR DEĞİLDİ

2011'in Aralık ayında bulunan 'Böcek'e ilişkin soruşturmanın 2014 yılında başlatılmasının 'anlaşılır olmadığını' vurgulayan İsmet Berkan, yazısında, Savcı Durak Çetin'in hazırladığı iddianamedeki örgütlü yapı ile casusluk yapıldığına yönelik ağır suçlamalarının da 8 duruşmada düştüğüne dikkat çekti.
Yazının tamamını okumak için tıklayın
<< Önceki Haber AKP'nin 'usulsüz dinleme ve böcek' iftirası çöktü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER