AKP'ye damat olunca işler açıldı, İhaleler gelmeye başladı...

Eylül 2013’te dönemin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kızıyla evlenen Koray Aksoy’un aile şirketi, hızlı bir yükselişe geçti. Şirket referans olarak bakanlıkları, valiliği ve belediye başkanlığını gösteriyor. Şirketin Gaziantep Valiliği’nden aldığı 3 ihalenin toplamı 60 milyon TL’yi buldu.

SHABER3.COM

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Dr. Asım Güzelbey’in kızı Gonca Güzelbey ile evlenen damat Koray Aksoy’un adını taşıyan aile şirketinin referansı “devlet” oldu. Babası tarafından kurulan aile şirketi Koray Konut İnşaat, Gaziantep Valiliği’nden milyonlarca liralık ihaleler alırken şirketin çok sayıda bakanlığı referans olarak göstermesi dikkat çekiyor.

Dönemin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kızı Gonca ile damadı Koray Aksoy’un nikâhını bizzat kıymıştı. Eylül 2013’teki nikâh törenine dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler, dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı şimdinin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, dönemin Kayseri Belediye Başkanı, şimdinin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki katılmıştı. Genç çiftin nikâh şahitliğini Güler ve Şahin yapmıştı.

Güneydoğu Bölgesi’nde iş yapan inşaat şirketi Koray Konut İnşaat son 4 yıllık süreçte aldığı ihalelerle büyüdü. Mimar Bilal Aksoy’un kurduğu ve oğlunun adını verdiği aile şirketi referans olarak neredeyse devleti gösteriyor. İşte şirketin referans gösterdiği bakanlıklar ve kamu kuruluşları:

* Dışişleri Bakanlığı.
* Çevre ve Şehircilik Bakanlığı.
* Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
* Gaziantep Valiliği.
* Gaziantep Büyükşehir Belediyesi.
* Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi.
* Kilis 7 Aralık Üniversitesi.

Son ihale valilikten

Nikâh törenine katılan “siyasilerin makamlarıyla”, Koray İnşaat’ın aldığı “ihale makamlarının” benzerliği gözlerden kaçmıyor. İnternet sitesinde aile şirketi “Güneydoğu Anadolu’nun Yükselen İnşaat ve Taahhüt Şirketi” mesajıyla tanıtılıyor. Koray Konut’un devam eden üç projesinde de “ihale makamı” olarak Gaziantep Valiliği görülüyor.

3 ihale: 60 milyon TL...

1 ‘Gaziantep Şahinbey Kızılhisar 24 Derslikli Anadolu Lisesi’ yapım işini 8 milyon 79 bin TL’ye (KDV hariç) alan şirket projeyi Mayıs 2018’te bitirmeyi hedefliyor.

2 Şirket, ‘Gaziantep İslahiye Yeşilyurt 16 Derslikli ÇPL’ yapım işini 6 milyon 387 bin TL’ye (KDV hariç) aldı.

3 “Gaziantep Şehitkamil Beylerbeyi Mahallesi 24 Derslik, 32 Derslik, Pansiyon (2 adet), Spor Salonu ve Atölyeler Kompleksi” ihalesini 45 milyon 442 bin TL’ye (KDV hariç) alan şirket bu işi Mart 2019’da bitirmeyi taahhüt etti.


<< Önceki Haber AKP'ye damat olunca işler açıldı, İhaleler gelmeye... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER