AKP'ye yakınlığıyla bilinen gruplar tehdit etti

Kendilerine Kardeşlik Platformu adı veren ve AKP'ye yakınlıklarıyla bilinen bazı sivil toplum kuruluşlarının gençlik yapılanmaları dün Doğan Holding önünde eylem yaptı.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen gruplar tehdit etti

Platform adına konuşan Seyfullah Emin, “Fitne odaklarının taktıkları maskeleri düşürene, vatan topraklarını onlara dar edene ve ihanetlerinin bedelini ödetene kadar demokratik mücadelemize devam edeceğiz.” dedi.

AKP'ye yakınlıklarıyla bilinen sivil toplum kuruluşları gençlik yapılanmalarından oluşan Kardeşlik Platformu, son günlerde yaşanan terör olaylarına destek verdiği gerekçesiyle Doğan Holding önüne siyah çelenk bıraktı. Platform üyelerinin, pankartlar üzerinden Doğan ve Koç Holding'e tehdit mesajı yollaması dikkat çekti. Hazırlanan afişlerde HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Aydın Doğan ve Mustafa Koç'un fotoğraflarının yanına ‘Döktüğünüz kanda boğulacaksınız' ifadeleri yazıldı. Platform üyeleri ayrıca, Hürriyet'e yapılan saldırılarda binanın camlarının kırılmasının abartıldığı gerekçesiyle Aydın Doğan'a yönelik medyada çıkan haberlerin yer aldığı cam çerçeveyi binanın girişine bıraktı.

Kardeşlik Platformu çatısı altında birleşen Milli Türk Talebe Birliği, Genç Birlik, Genç MÜSİAD, Genç TÜMSİAD, Genç ÖNSİAD, Genç İDSB, Genç Hareket, Genç Memur-Sen üyeleri, Doğan Holding'in İstanbul Üsküdar'da bulunan merkez binasının önünde toplandı. Güvenlik güçleri, herhangi bir olayın yaşanmaması için geniş güvenlik önlemi aldı. Platform üyeleri, ‘İhbar ediyoruz. Bunlar teröre yardım ve yataklık ediyor', ‘Doğan Şirketler Grubu Alman federal liyakat madalyasının hakkını teröre destek olarak veriyor' yazılı pankartlar taşıdı. Ayrıca, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Aydın Doğan ve Mustafa Koç'un fotoğraflarının olduğu afişlerde ‘Döktüğünüz kanda boğulacaksınız' yazması dikkat çekti.

‘TERÖRE DESTEK VERİYORSUNUZ' İTHAMI
Platform adına açıklama yapan Seyfullah Emin, Türkiye'nin 30 yıldır terör saldırılarına maruz kaldığını ve teröre hizmet eden maşaların ülkeye zarar verdiğini belirtti. Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ın teröre destek verdiğini iddia eden Emin, “Gözü dönmüş bu teröristler, devletimiz ve milletimize mümkün olan her vasıta ile saldırmak için sadece dağlarda saklanmamakta, tam aksine türlü ortamlarda sinsice mevzilenmiş beklemektedir. Bu teröristler karşımıza bazen ağaçları koruduğunu iddia eden vandallıkları ile meşhur serserileri saklarken çıkmaktadır. Bunlar, yıllarca gerçek dışı propagandalar ile hayırsever ve yatırımcı olarak tanıtılmıştır. Oysaki, devletimize yapışmış asalaktan farkı bulunmamaktadır. Üst aklın yeni dünya düzeni için kurmuş olduğu CFR'ın da üyesi olan bu asalak her fırsatta üst akla biat etmiş olduğunu kanıtlamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yapılan haberlere tepki gösteren Emin şöyle dedi: “Kendisine sözde merkez adını takan gerçekte ise Truva atı olan bu medya ve medya baronu, sömürgeci güçlerin vatan topraklarında geride bıraktıkları fitne tohumundan başkası değildir. Yasaların açıklarından ustaca faydalanmakta ve her türlü hainliğine maske bulabilmektedir. Bu kurnazlığı öyle arsızlaşmışlar ki doğrudan millet tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı'mıza hakaret edebilme cüretini dahi gösterebilmektedir. Kardeşlik Platformu olarak fitne odakların taktıkları maskeleri düşürene, vatan topraklarını onlara dar edene ve ihanetlerinin bedelini ödetene kadar demokratik mücadelemize devam edeceğiz.”

<< Önceki Haber AKP'ye yakınlığıyla bilinen gruplar tehdit etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER