AKP'yi eleştirdi, kendini bakın nasıl övdü...

Eski Başbakan Yardımcısı ve Milletvekili Adayı Ali Babacan canlı yayında ilginç eleştirilerde bulundu.

AKP'yi eleştirdi, kendini bakın nasıl övdü...

NTV'de soruları cevaplayan Babacan partisinin vaatlerinden bahsetti. Babacan'a göre partinin adına AK demekle yolsuzluk yok olmuyor. 'Adalet' demekle de olmuyor zira AKP'nin adaletinde de büyük sorunlar var. Babacan ayrıca piyasada dolaşan ve yabancı yatırımların kendisine duyulan güvenle Türkiye'de bulunduğu yönündeki dedikoduları üstü kapalı tasdikledi. Bunun örneği fazla yok dedi


Babacan özetle şunları söyledi:

AK DEMEKLE AK OLMUYOR

''Şeffafllıkta önemli adımlar attık. Sorunlar yok mu var. Bunların da düzeltilmesi için çabanın büyük bir iradeyle devam etmesi gerekiyor. Yolsuzluk meselesi her ülkede az ya da çok var. Türkiye’yi az grubuna yönlendirmek için adım atmak gerekiyor. Seçilmişler için etik kurallar silsilesi var. Atanmışlar için de. Bu etik kurallar son 20 yılda ortak aklın oluştuğu kurallara dönüştü dünyada. Kuralları yazılı hale getirmek gerekiyor. Kurallara uymayanları da cezalandırmak gerekiyor. AK Parti ne demek? AK yani beyaz, lekesiz. Bu mesela parti için bir beka meselesidir. Partinin adına AK deyip de yolsuzlukta şeffaflık sorunu yaşarsanız, bu partinin adıyla bir beka meselesine dönüşür. Burada neler yapılacağıyla ilgili somut adımları listelemiş durumdayız. Kanun metinlerimiz satırına, virgülüne kadar hazır. Daha önce dört siyasi partinin oluşturduğu etik kurallar listesi var. İnşallah seçimlerden sonra da bütün siyasi partilerin bir araya gelip bir etik kurallar listesinin oluşturulmasını istiyoruz.

Etik kurallar bazı uygulamalar var, meğer bu uygulamaların olmaması gerekiyor. Muhalefet partilerinden de bu konularda ciddi açıklamalar var. Bu da çok güzel. Seçim sonunda sonuç ne olursa olsun bu konuyu önem vermek en birinci öncelik olmalı. Güven esassa bu meselenin üzerine gitmemiz gerekiyor.

ADALET NOKTASINDA İŞLER İYİ GİTMEDİ

13 yıllık süreçte iki konuda keşke daha fazla şey yapılsaydı diyorum. Bunların birisi adalet. Adalet noktasında işler iyiye gitmedi. Kanun çıkarmak ve müdahale yapmak hükümetin görevlerinden biri. Bunu yargı tek başına yapamaz. Bir yandan yargının bağımsızlığını korurken bir yandan da gerçek anlamda işleyen bir adalet mekanizması bir ülkenin olmazsa olması. 

'İYİ Kİ BU BAKAN VAR DA YATIRIM YAPIYORUM'UN ÖRNEĞİ YOK

Hukuk sisteminin işlemediği bir ülkeye yatırım gelmez. İyi ki bu bakan var da ben yatırım yapıyorum. Bunun örnekleri çok fazla yok dünyada.

<< Önceki Haber AKP'yi eleştirdi, kendini bakın nasıl övdü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER