AKP'yi karıştıran skandal iddia

Taraf Gazetesi'nin iddiasına göre, seçim için adaylık başvurusunda bulunan bir iş adamı üç dönemlik bir milletvekilinden kendisine referans olmasını istedi. İşini sağlama almak için de vekilin kardeşine cip hediye ettiği öne sürüldü.

AKP'yi karıştıran skandal iddia

Taraf Gazetesi çok çarpıcı bir habere imza attı. Gazete, seçim için adaylık başvurusunda bulunan bir iş adamı, üç dönemlik bir milletvekilinden kendisine referans olmasını istediğini öne sürdü. Vekilin ismi hakkında bir bilgi yazmayan gazetenin ilerleyen günlerde vekilin ismini açıklayıp açıklamayacağı merak ediliyor. İşte Taraf Gazetesi'nde yer alan o haber...

1 Kasım seçimleri için yapılacak adaylık başvurusu sayısının yüzde 50 oranında düşmesi nedeniyle morali bozulan AKP yönetimi ilginç bir rüşvet iddiası nedeniyle zor günler geçiriyor. İddiaya göre 1 Kasım seçimleri için adaylık başvurusunda bulunan bir işadamı üç dönemlik bir milletvekilinden kendisi için referans olmasını istedi. İşadamı işini sağlama almak için kardeşine Passat marka bir araç hediye ettiği iddia edildi. Bir süre sonra bu yeterli bulunmadı, hediye araç sayısı ikiye çıkarıldı. İddiaya göre kardeşinin eşini de yani milletvekilinin yengesini de bir cip hediye edildi. Olay, vekilin kardeşinin ve eşinin ağzını sıkı tutmaması üzerine patladı. Şimdi AKP yönetiminde cip skandalı dilden dile dolaşıyor.

VEKİL ADAYI OLMADI


 Ulaşılan bilgilere göre olayın kahramanı olan AKP'li vekil üç dönem kriterine takılan vekiller arasında yer alıyor. Üç dönem AKP'den vekil seçilen ağabey 1 Kasım seçimleri için müracaat yapmadı. Bunun yerine AKP yönetimine giderek 50 kişiden biri olup partime ve ülkeme hizmet etmek istiyorum dedi. Görüşmeden o kadar rahat ayrıldı ki yakın çevresin ”Vekilliği ne yapacağım parti büyüğü olarak hizmet edeceğim.” yorumunu yaptı. Eski vekile yakın bir işadamı onun adaylık müracaatı yapmamasını fırsat bilerek adaylık başvurusunda bulundu. Eski vekilden de kendisi için referans verilmesini istedi. İşadamı adayı listeye girebilmek için de kesenin ağzını açtı. Vekilin bir bakanlıkta ATM memuru olarak çalışan kardeşiyle de diyaloğu olan işadamı işini şansa bırakmak istemedi. İşadamı vekilin memur kardeşine Passat marka araba hediye ettiği öne sürüldü. Bu hediye rağbet görünce bu defa kardeşin işine de bir cip hediye ederek adaylık listesinde yerini garantilemek istediği iddia edildi. Vekilin kardeşi de eşinin de bir anda lüks araçlarla gezmesi çevredekilerin de dikkatini çekti. Kardeş bu işi araçların hediye olduğunu ağızlarına kaçırdılar. Olay kısa sürede parti merkezine kadar geldi. Şimdi işadamı vekilin listeye girip giremeyeceği tartışılıyor.
<< Önceki Haber AKP'yi karıştıran skandal iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER