Akşener-Özel görüşmesinde neler konuşuldu?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Aralık 1 2023
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmesi 'ittifak olacak mı?' sorusunu gündeme getirdi. Peki görüşmede neler konuşuldu? CHP’nin önerisi İYİ Parti’de nasıl yankılandı?
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i İYİ Parti Genel Merkezi’nde ziyaret etti. İki liderin kurmaylarının da eşlik ettiği görüşmede Özel, Akşener’e yerel seçimlerde iş birliği teklif etti.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre Özel-Akşener görüşmesi yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Görüşmede CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti’nin 81 ilde aday çıkarma kararına ‘sonsuz saygılı’ olduklarını, asla bu kararın çiğnenmesi gibi bir tutumlarının olamayacağını söyledi.

'TOPLUMUN İKİ PARTİDEN DE BEKLENTİSİ VAR'
Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre; partisinin kurultayında delegenin CHP’ye yeni bir yol çizdiğine işaret eden Özel, kurultayın kendilerine verdiği sorumluluk ve heyecanla, seçim iş birliği için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yerel seçimler konusunda toplumun iki partiden de beklentisi olduğunu ifade eden Özel, Akşener’e “yerelde iş birlikleri” konusunda ne düşündüğünü sordu.

'İYİ PARTİ MHP GİBİ DEĞİL, GİK’E SUNACAĞIZ'
Akşener, Özel’in “seçim iş birliği” önerisine “olumlu veya olumsuz” bir görüş belirtmedi. İYİ Parti’nin başta MHP olmak üzere pek çok partinin aksine daha demokratik bir işleyişe sahip olduğunu belirten Akşener, bu konudaki kararı tek başına veremeyeceğini söyledi.

“Genel İdare Kurulu ne derse ben onu yapacağım” diyen Akşener, geçmişte masadan kalkması dahil tüm kararlarını da GİK’le birlikte aldığını anlattı.

Partisinin Genel İdare Kurulu’nun 4 üyesi hariç tüm üyelerinin 81 ilde aday çıkarma kararını onayladığını hatırlatan Akşener, Özel’in önerisini GİK’e sunacağını söyledi.

NASIL BİR İŞ BİRLİĞİ?
Görüşmede Akşener, Özel’e iş birliği teklifine ili

Bu haberler de ilginizi çekebilir