Akşener'den "Bahçeli" açıklaması
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Nisan 15 2016
MHP'nin genel başkan adaylarından Meral Akşener, olağanüstü kurultay kararının ardından parti içi muhalefet hakkında sert açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli hakkında konuştu.

CNN Türk'te Akif Beki'nin konuğu olan Akşener, Bahçeli ile ilişkilerinin ne zaman koptuğunu anlattı.
Akşener şöyle devam etti: Sayın Bahçeli Hürriyet'in Ankara temsilciliğini ziyaret etmişti. Orada şöyle bir beyanı oldu: Hep Meral hep Meral, bir daha böyle söylerseniz kendisini çizerim. En son bu. Sonrasında koalisyon kurulamadı. Seçim hükümeti kuruldu. Seçime gidildi. O süreç içinde Bahçeli beni listeden çıkardı. Ben açıklama yapmak mecburiyetinde kaldım. Sayın genel başkanın takdirine saygı duyuyorum dedim. Sonuç itibariyle 1 Kasım seçimlerinde sonuç ortada. Aşağıdan yukarıya kaynama oldu hareketimizde. Bana çık yola dendi. Bana daha önce de dendi. Bu sefer sonuç değişti. Bu yüzden böyle bir karar aldık."
Akşener programdaki konuşmasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamalarına da tepki göstererek, "Adalet Bakanı'nın açıklaması açık açık yargıya baskıdır." ifadesini kullandı.
Bahçeli'nin olağanüstü kurultay kararını Yargıtay'a götürmesini de değerlendiren Akşener, "Büyük Kongre partinin en üst organıdır. Kararları bağlayıcıdır." dedi.
17/25 ARALIK SORUSU
Akşener, ''Sayın Bahçeli'nin 17-25 Aralık'ı unutturmayacağına dair söylemleri var. Biz o partinin milletvekilleriyiz, ben o görüşleri tekrarladığım için iftiraya maruz kaldım. Bu sebeple bir iktidar kurulamadı. MHP'nin dün iktidar olmasının önünde engel olarak ortaya koyduğu 17- 25 Aralık meselesi bizim için sayın Erdoğan'a kurulmuş bir kumpas mıdır, bir yolsuzluk soruşturması mıdır?'' diye sordu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor2.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!3.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı4.Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sırada5.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürü...

Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sı...

Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general h...


