Akşener'den Erdoğan'a 'Millet Masası' çağrısı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Aralık 31 2020
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Sayın Erdoğan'a tavsiyem; hemen en hızlı biçimde iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistem için memleket masasını toplamasıdır" ifadelerini kullandığı belirtildi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Sözleşmesi'ni hatırlatarak; "Benim hayalimdeki Türkiye’de bir kadına elini uzatan o alçağın elinin kırıldığı bir Türkiye var” dedi. Akşener '2021 reformu' için ise "Sayın Erdoğan'a tavsiyem; hemen en hızlı biçimde iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistem için memleket masasını toplamasıdır" değerlendirmesini yaptı. 

Meral Akşener, İstanbul - Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki Kadın Emeği Pazarı'nı gezdi.

Akşener ve orada bulunan kadınların, bir yıl içinde öldürülen 385 kadını temsilen boyunlarına siyah tülbent taktıkları ve yüzlerinde İstanbul sözleşmesini uygula yazılı maskelerin olduğu dikkat çekti. 

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Akşener, yaptığı açıklamada artan kadın cinayetleri ve şiddeti eleştirerek, İstanbul Sözleşmesi’nin hükümlerinin derhal uygulamaya koyulması gerektiğinin altını çizerek, “Benim hayalimdeki Türkiye’de bir kadına elini uzatan o alçağın elinin kırıldığı bir Türkiye var” dedi.  

"Vatandaşın gelirini artırabilen bir dış politikaya 2021'de sahip oluruz diye dua ediyorum"

Konuşmasında yeni yıldan beklentilerini dile getiren Akşener, “İnşallah 2021 ülkemize ve dünyaya geçtiğimiz yıla göre daha sağlıklı sıhhatli, mutlu huzurlu bir yıl getirir. Milletimiz açısından özellikle gençler ve çocuklar, kadınlar açısından geçtiğimiz yıllara göre çok daha mutlu olduğumuz, onlar adına endişelenmediğimiz bir yıl olur diye ümit ediyorum. Dış politikada inşallah kavganın gürültünün yerini barış alır huzur alır. Bizim coğrafyamız ekonomik coğrafya diye tanımladığımız bir coğrafya, komşularıyla iyi geçinen, kavga etmek yerine ticaret yapabilen, vatandaşının gelirini artırabilen bir dış politikaya 2021’de sahip oluruz diye dua ediyorum” dedi.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir