Akşener'e göre MHP'nin oyu

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener kendisiyle ilgili genel merkezin başlattığı inceleme hakkında konuştu.

Akşener'e göre MHP'nin oyu

Bir televizyon programında canlı yayında açıklamalarda bulunan Akşener, "Ekmeleddin İhsanoğlu'nun paralel proje olduğunu söyleyenler şimdi de benim paralel proje olduğumu söylüyor. Her iki konunun muhatabı Devlet Bahçeli'dir. Dediklerimin arkasındayım. Seçim hükümetindeki bakanlık görevini kabul etmiş olsaydım acaba ajan, paralelci denilebilir miydi? O gün paralelci değildim bugün paralelciyim. Bütün bu sözleri Türk milletinin ferasetine bırakıyorum." ifadelerini kullandı.


Akşener açıklamalarına şöyle devam etti:


Olağanüstü bir kurultay talebinde bulunduk. Mahkeme kararı verdi. Şimdi kurultayı toplayacağız. Şimdi asıl soru şu, kendi seçtikleri delegelerden neden korkuyorlar. Ben 1100 delegeyle görüştüm. Evet denen sayıyı söylesem uykuları kaçar.


B PLANI VAR MI?

O tüzük maddesi değişecek. Seçimli kongre sonraki iş. Genel Kurul'da bizim durumlarımızın düzeleceğini biliyorum. Görebildiğim kadarıyla bana 3. Dünya savaşı başlatmış olmalarından anlaşılıyor ki biraz zamana ihtiyaç var. Türkiye'nin yararına olmak üzere, iktidarın biraz dinlenmeye ihtiyacı var. Hem iktidar yapacaksınız hem muhalefet yapacaksınız zor iş. O yüzden kongrenin yapılabilmesine odaklandım. Hukukun üstünlüğü bakımından zorlu bir süreçten geçiyoruz. Mahkeme 'delegelerin imzaları gerçek' dedi. Saadet Partisi prosedürü izleniyor.



MHP'NİN OY ORANLARI


AK Parti'nin yüzde 30'luk bir kemik oy oranı oluştu. Yüzde 19.5'lik bir seçmen kitlesi var ki, ANAP'tan gibi partilerden geçmiştir. Bu orandaki bir seçmenin benim başımda olacağım bir MHP'ye kaymış gözüküyor. Ben yüzde veremem ama yüzde 25'lik bir rakamla başlarız. MHP'nin oy potansiyelini bildiğim için nereye gideceği bizim çalışmamıza bağlı. 2001'de elbette Erdoğan mağduriyet üzerinde bir sempati vardı. 28 Şubat olmuştu, insanlar haksızlığa uğramışlardı. Sayın Erdoğan'a doğru koşan kitlenin gözlerinde öfke vardı. Benimle ilgili gördüğüm ise huzur. İnsanlar kötü haber almaktan bıkmışlar. Umutsuz gençler görüyorum. Bizlerle koşan insanların gözlerinde umut var.
Bu kutuplaştırıcı dilden insanlarını bıktığını görüyorum. Türkiye'nin farklılığını enerjiye çevireceğiz."
<< Önceki Haber Akşener'e göre MHP'nin oyu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER