Aktif Eğitim-Sen, Başbakanlık genelgesinin iptali için Danıştay'a başvurdu


Aktif Eğitimciler Sendikası, 17 Şubat 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan Başbakanlık genelgesinin yürütmesinin durdurulması ve akabinde iptali istemiyle Danıştay 16. Dairesi'nde dava açtı.

Aktif Eğitim-Sen'den yapılan açıklamada, Başbakanlık genelgesinin muğlak ifadeler içerdiği idari amirleri yönlendirecek ve hukuk devleti ilkesinden uzak işlemlere sebebiyet verecek nitelikte olduğu belirtildi. 'Legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten yapılar' ibaresi ile açıkça 'masumiyet karinesi'ni ortadan kaldırıldığı ve idareye dilediğini suçlu ilan etme imkânı tanıdığı vurgulanan açıklamada, "Anayasal bir hak olan düşünce özgürlüğü kısıtlanmaktadır. 657 sayılı kanun hükümleri ile çelişmekte ve kanun hükümleri dışında bir uygulama istenmektedir, hukuksuzdur." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, genelgenin hukuka aykırılığının açık olduğu vurgulanarak, "Bu genelge ile pek çok hukuksuz işlem yapılarak ileride telafisi güç ve imkânsız zararlar meydana getirebilecektir. Bu nedenle Aktif Eğitimciler Sendikası olarak Danıştay'dan, genelgenin öncelikle yürütmesinin durdurulmasına ve akabinde iptaline karar verilmesini talep ettik." denildi. CİHAN
<< Önceki Haber Aktif Eğitim-Sen, Başbakanlık genelgesinin iptali için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER