Aktif Eğitim-Sen'den 657 sayılı devlet memurları kanunu hakkında çözüm önerisi


Aktif Eğitimciler Sendikası, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ile ilgili iyileştirme teklif ve çözüm önerilerini yetkililere ulaştırdı. Aktif Eğitim-Sen üyeleri ve tüm kamu çalışanları, ilgili kurumlar ve milletvekillerine e-posta ile dilekçe gönderecek ve konuyla ilgili BİMER'e başvuru yapacak.

Aktif Eğitimciler Sendikası, tüm ülkede gerçekleştireceği '657 sayılı Devlet Memurları Kanunu İyileştirilmelidir' adını verdiği eylemle, konuyla ilgili duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla; başta TBMM ve Başbakanlık olmak üzere ilgili kurumlara gerekçeli çözüm önerileri ile birlikte talepleri içeren resmi yazılar gönderdi. Eylem kapsamında, Aktif Eğitim-Sen üyeleri ve tüm kamu çalışanları, ilgili kurumlar ve milletvekillerine e-posta ile dilekçe göndereceği ve konuyla ilgili BİMER'e başvuru yapacakları belirtildi.

Aktif Eğiticimler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, 657 sayılı devlet memurları kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçe, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun, zaman içerisinde birtakım değişikliklere uğramasına rağmen, halen ihtiyaçlara cevap verememesi nedeniyle çağın değişen şartlarına uygun olarak yeniden güncellenmesi gerektiğini belirtti.

Teknolojinin imkanlarıyla iletişim ve haberleşmenin alabildiğine geliştiğini ve dünyanın küçük bir köy haline geldiğini belirten Bahçe, "Günümüzde insan hakları, ileri demokrasi ve özgürlükler daha çok önem kazanmıştır. Küreselleşen dünyada önemli bir aktör olan ülkemizde de 78 milyon vatandaşımızın; özgürlükçü demokrasinin nimetlerinden, sosyal devlet olmanın bütün haklarından, ekonomik kalkınmışlığın sonucu olarak artan milli gelirden hak ettiği ölçüde yararlanmasının zamanı gelmiştir." dedi.

Kamu çalışanlarından gelen talepler ve 455 kamu çalışanı ile yapılan anket sonuçlarından hareketle çalışmalarına yön verdiklerini belirten Bahçe, anket sonuçlarıyla ilgili şu açıklamada bulundu: "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu değiştirilecekse aşağıdakilerden hangisine bakılmalı? Sorusuna ankete katılanların yüzde 99'unu oluşturan 452 kişi 'Çağdaş, demokratik ülkelere' cevabını vermiştir. Devlet Memurları Kanununda nasıl bir değişiklik yapılmalı? Sorusuna ankete katılanların yüzde 99'unu oluşturan 450 kişi 'Özgürlükler genişletilmeli' cevabını vermiştir. Memurlar için hangi haklar daha önemlidir? Sorusuna ankete katılanların yüzde 92'sini oluşturan 419 kişi mali ve sosyal hakların 'İkisi de' cevabını vermiştir. Bu anket sonucu da gösteriyor ki, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu; çağdaş, demokratik ülkelerdeki uygulamalara bakılarak, özgürlükler genişletilerek, mali ve sosyal haklar iyileştirilerek yeniden düzenlenmelidir."

Sosyal ve mali haklardan kamu çalışanlarının da azami seviyede yararlanabilmesi için, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılması gereken ihtiyaçlar üzerinde duran Bahçe, Sendika olarak demokrasi, barış, mutluluk, insanlık, huzur, refah, güven, adalet ve özgürlük için, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılmasını istediği iyileştirme önerilerini kamuoyu ile paylaştı.

CİHAN
<< Önceki Haber Aktif Eğitim-Sen'den 657 sayılı devlet memurları kanunu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER