Aktif Eğitim-Sen: O öğretmen hiçbir zaman üyemiz olmadı


Aktif Eğitim-Sen, bugün bazı gazete, televizyon ve internet haberler sitelerinde 'Kayseri'deki cinsel istismar olayında adı geçen Bayram Ö.'nün Aktif Eğitimciler Sendikası üyesi olduğu' iddialarına tepki gösterdi. Aktif Eğitim-Sen, Kayseri'de yaşanan müessif saldırının faili Bayram Ö.'nün Aktif Eğitim-Sen tarihinin hiçbir döneminde üyesi olmadığını bildirdi.

Aktif Eğitim-Sen, bugün bazı basın yayın organlarında 'Öğretmen Fethullahçı Sendikanın üyesi çıktı.' haberlerine tepki gösterdi. Sendika, yapılan bu haberlerin tamamının iftira ve kendi içinde çelişkilerle dolu olduğunu kaydetti. Aktif Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

"Haberde Kayseri'de 12. Sınıf öğrencisi Cansel Buse K.'nın intiharına sebep olan öğretmenin 'Aktif Eğitimciler Sendikasına yakın bir zaman kadar üye olduğu" ancak halen "Eğitim Bir-Sen'e üye olduğu' ifade edilmekte ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekilinin açıklamalarına yer verilmektedir. Haberi yapan sözde gazetecilerin konu hakkında Eğitim Bir-Sen Genel Merkezinden (Genel Başkan Vekili) bilgi alıp görüş istemelerine karşın, Aktif Eğitimciler Sendikasından neden bilgi alıp görüş istemedikleri de oynanan kirli oyun hakkında bir kanaat oluşturmaktadır.

Bu bağlamda;

Aktif Eğitim-Sen uluslararası hukuk, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve ilgili yasaları uyarınca kurulmuş ve faaliyet gösteren bir sendika olup legal tüm görüş ve düşüncelere saygı duymakla birlikte "Fethullahçı", "AKP'ci" vb. olarak adlandırılan herhangi bir yapıyla doğrudan ya da dolaylı bir bağlantısı bulunmamaktadır.

Kayseri'de yaşanan müessif saldırının faili Bayram Ö. Aktif Eğitim-Sen tarihinin hiçbir döneminde sendikamızın üyesi olmamıştır.

Gazete haberinde Bayram Ö.'nün halen Eğitim Bir-Sen üyesi olduğu belirtilmektedir. Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekilinin açıklamalarında ise "Eğitim Bir-Sen ve bir başka sendika olmak üzere iki sendikaya üyeliğinin bulunduğu" ifade edilmektedir. Ancak ülkemiz sendikal mevzuatı gereği kamu çalışanının aynı anda birden fazla sendikaya üye olması mümkün olmamaktadır. (Kaldı ki suçun şahsiliği ilkesi nedeniyle üyesinin işlediği suçtan dolayı Eğitim Bir-Sen ve üyelerini töhmet altında bırakmak doğru değildir.)

Kayseri eğitim çevrelerinde Bayram Ö.'nün Aydınlık Gazetesinin sıkı bir okuru" olduğu ifade ve iddia edilmektedir. (Onun Aydınlık Gazetesi okuru olması insanlık dışı eyleminin gazete ve okurlarıyla ilişkilendirilmesini gerektirmez.)

Aktif Eğitim-Sen hukuk servisi tarafından yalan ve iftiralarla dolu haber hakkında gerekli hukuki süreç başlatılmıştır."

CİHAN
<< Önceki Haber Aktif Eğitim-Sen: O öğretmen hiçbir zaman üyemiz olmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER