Aktif Eğitim-Sen: Öğretmenlerin ek göstergesi 3600 olmalı

Aktif Eğitim-Sen: Öğretmenlerin ek göstergesi 3600 olmalı

Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, öğretmenlerin maddi gelir ve özlük hakları konusunda adaletsiz uygulamalar yüzünden mağdur olduğunu belirtti.

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Şube Başkanı Zor, düzenlediği basın toplantısında mağduriyetlerin giderilmesi için ek göstergenin 3600'e yükseltilmesi gerektiğini kaydetti. Zor, 15, 18 ve 20 olarak farklı uygulanan aylık karşılığı ders saatlerinin ise eşitlenmesi gerektiğini ifade etti.

Ek göstergenin, memurların maaş hesaplamasında kullanılan, hizmet sınıfları ve eğitim durumları ile kadro unvan ve derecelerine göre farklılık gösteren bir katsayı olduğunu ifade eden Zor, "1. derece kadrolar için uygulanmak üzere 1500'den 8000'e kadar çeşitli ek göstergeler belirlenmiştir. Öğretmenlere uygulanan ek gösterge ise 3000'dir. Ek gösterge rakamları, memurların aylık ücretlerini ama ondan daha çok da emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin ne kadar olacağını doğrudan etkilemektedir. Düşük ek gösterge, özellikle emekli maaşlarında yüzlerce lirayı bulan hak kaybına neden olmaktadır." dedi.

Küreselleşen dünyada insan ve insan ilişkileri başarıyı doğrudan etkilerken teknolojik gelişmelerle birlikte eğitim anlayışı ve öğretmenin sorumluluklarının arttığını vurgulayan Zor, şunları kaydetti: "Bir kamu görevi gören öğretmenlerin çağa ayak uydurması, yeni nesillere gereğince rol model olabilmesi için her geçen gün kendini geliştirmesi gerekmektedir. Bütün bunları yerine getirebilmesi için ihtiyaçları da günümüz şartlarında zamana bağlı olarak artmaktadır. Gelecek nesilleri yetiştirme vazifesini üstlenmiş, itibarlı olmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı olan, kariyer mesleği öğretmenlerin de ek göstergelerinin yükseltilmesi gerekmektedir. Hep beraber eğitim kalitesini yükseltmek, öğretmenlerin moral ve motivasyonunu arttırmak, hak ettiği itibarını geri vermek, insanca yaşama hakkına ve hayat standardına ulaştırmak istiyorsak, maddi manevi sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Bu sorunların başında yer alan ekonomik problemlerin çözümü için de öğretmenlerin ek göstergeleri 3600'e çıkarılmalıdır." CİHAN
<< Önceki Haber Aktif Eğitim-Sen: Öğretmenlerin ek göstergesi 3600 olmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER