Aktif Eğitim Sen üyelerine öğrenci koçluğu semineri


Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim Sen) üyelerine, "Öğrenci Koçluğu" semineri verilecek. Umurlu Eğitim Gönüllüleri Derneği (UMDEDER) konferans salonunda düzenlenen ve 80 saat sürecek semineri, Psikolojik Danışma ve Rehberlik öğretmeni Fatih Horzum verecek.

Aktif Eğitim Sen ile Fatih Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen seminerin açılışında konuşan Aktif Eğitim Sen Aydın İl Temsilcisi Ömer Küçükgüldal, "Sendika olarak ikinci yaş günümüzü kutladığımız şu günlerde, böyle güzide bir topluluğa eğitimle ilgili bir seminer düzenlemiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İki yıl, belki bir sendika için çok fazla bir zaman dilimi değildir ancak kuruluşundan kısa zaman sonra 20 binleri bulan üye sayısıyla rekor kırarak dünya sendikacılık tarihine geçmiş, geçtiğimiz yıl diğer 35 sendikanın toplamından daha fazla kayıtlı sosyal faaliyet yapmış bir sendika olarak, evet yeni bir sendikayız ama böyle de bir sendikayız demek istiyorum. Yapılan araştırmalar, çalışanların siyasal değil, sosyal sendikacılık istediklerini ortaya çıkarmıştır. Sendika olarak her zaman siyasal sendikacılıktan uzak durmaya çalıştık. Bunun yerine sosyal sendikacılığa önem verdik. Geçtiğimiz dönem için sosyal faaliyetler dönemiydi diyebiliriz. İnşallah önümüzdeki dönemin, eğitimin niteliğini arttırmaya yönelik seminerlerin verildiği bir eğitim sendikacılığı dönemi olmasını hedefliyoruz." dedi.

Seminerle ilgili bilgi de veren Küçükgüldal, "Bağımsız Birey-Sağlıklı Toplum kampanyası, Hukuk ve Mevzuat semineri, Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı programı, Müdür Yardımcılığı Sınavı'na hazırlık kursu, akıl ve zeka oyunları gibi farklı Eğitimleri, 'Aktif Akademi Eğitimleri' çatısı altında vermeye çalışacağız. Kuruluşumuzda beyan ettiğimiz, 'Ücret sendikacılığı yapmayacağız' ilkesinin gereği olarak nöbet eyleminde taleplerimiz olan dört seçeneğin üçünün yerine gelmemesi ve 6 saat olarak talepte bulunduğumuz ücretin komik bir şekilde fi tarihinde ve sadece iki saat olarak verilecek olması gerekçesiyle nöbet eylemimiz devam etmektedir. Yine geçtiğimiz yıl başlatılan kıyafet eylemimiz, bu sene de ilimizden de gelen taleplerle birlikte kılık kıyafet eylemi olarak devam etmektedir. Buna ne gerek vardı diyebilirsiniz ancak hala daha eski kıyafet yönetmeliği geçerli. Mesela daha bir ay önce yakın bir ilimizde, başörtüsü taktığı için bir meslektaşımızın soruşturma geçirdiğini üzülerek duymuş bulunmaktayız." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Aktif Eğitim Sen üyelerine öğrenci koçluğu semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER