Aktif Eğitim Sen: Yitirilen sadece öğretmenin itibarı değildir

Aktif Eğitim Sen: Yitirilen sadece öğretmenin itibarı değildir

AYDIN (CİHAN)- Aktif Eğitim Sen Aydın İl Temsilcisi Ömer Küçükgüldal, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun, gittiği Termal Fen Lisesi'nde kıyafetlerini gerekçe gösterip hakaret ederek sınıftan kovduğu, ardından hayatını kaybeden öğretmen Halil Serkan Öz'ü hatırlatarak, olaya tepki gösterdi.

Küçükgüldal, "Avrupa'da, Amerika'da öğretmenler yıllardır saçla sakalla kot pantolonla derse giriyor eğitim daha mı verimsiz oluyor? Rica ediyorum eğitimin ve eğitimcinin bunca sorunu varken, enerjimizi bu sorunları nasıl çözeriz, insanların kafasının içindeki bilgileri düşünceleri nasıl daha verimli kullanabiliriz ona harcayalım, kafanın dışındakilere değil." dedi.

Aktif Eğitim Sen Aydın Temsilciliği, ilçe temsilcileri ile Efeler ilçesinde toplandı. Burada konuşan İl Temsilcisi Ömer Küçükgüldal, Sakarya Valisi'nin azarlaması sonucu hayatını kaybeden öğretmenle ilgili basın açıklaması yaptı. Öğretmenlik mesleğinin son yıllarda hem maddi hem manevi açıdan ciddi bir itibar kaybına uğradığını anlatan Ömer Küçükgüldal, "Medyadan takip ettiğimiz kadarıyla Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun geçtiğimiz hafta incelemelerde bulunmak için gittiği Termal Fen Lisesi'nde kıyafetlerini gerekçe gösterip hakaret ederek sınıftan kovduğu öğretmen Halil Serkan Öz için evvelsi gün 'Öğretmen'e Saygı Yürüyüşü düzenlendi. Bu sırada rahatsızlanan Halil Serkan Öz, hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak meslektaşımızın kalbi bu yükü daha fazla taşıyamamış ve Halil öğretmen hayata gözlerini kapamıştır. Bir ilin valisi olabilirsiniz fakat bilmelisiniz ki ders sırasında öğretmen o sınıfın tek yetkilisidir, orası onun mahremidir, kimse sınıfta öğretmene müdahale edemez, etmemelidir. Kaldı ki artık sendikalar kılık kıyafet konusunda eylem kararı olarak üyelerinin serbest kıyafetle derse girebilmelerinin önünü yasal olarak da açmıştır. Hal böyle iken yasalara rağmen bir güç gösterisi yapmanın kime ne faydası vardır? Unutmamalıyız ki bir insan kim olursa olsun bir ülkenin en yüksek makamına sahip biri de olsa onu bir öğretmen yetiştirmiştir. Azarlama sebebi olan kılık kıyafet yönetmeliğini kabul eden, yazan kişiler de bir öğretmenin elinde yetişti, vali de, kaymakam da.. Okumayı, yazmayı, hayatı, düşünmeyi, onlara öğretmeni öğretti. Öğretmenler dövülesi, azarlanası, aşağılanası varlıklar değildir. Öğretmenler ancak ve ancak eli öpülesi, ayağı başa taç edilesi varlıklardır. Son yıllarda yitirilen sadece öğretmenin itibarı değildir aynı zamanda bir ülkenin itibarıdır. Yeni nesiller ancak toplum nezdinde saygı duyulan bir eğitimcinin ağzından duyduğu öğütlerle sağlıklı bireyler olabilecektir. Aksi halde kimse toplumun, her geçen gün daha kötüye gitmesine engel olamayacaktır." diye konuştu.

TÜBİTAK tarafından ödüllendirilmiş bir öğretmenin kılık, kıyafetiyle uğraşmanın kimseye faydası olmadığını belirten Ömer Küçükgüldal, şöyle devam etti: "Türkiye, yıllarca insanların başörtüsüyle uğraştı. Şimdi 2015 yılında daha demokratik, daha özgür bir ülkede yaşamayı umarken nelerle uğraşıyoruz? Üniversitelerde akademisyenler, Avrupa'da, Amerika'da öğretmenler yıllardır saçla sakalla kot pantolonla derse giriyor eğitim daha mı verimsiz oluyor? Rica ediyorum eğitimin ve eğitimcinin bunca sorunu varken, enerjimizi, bu sorunları nasıl çözeriz, insanların kafasının içindeki bilgileri düşünceleri nasıl daha verimli kullanabiliriz ona harcayalım, kafanın dışındakilere değil. Daha önce de sendikamızın birleştirici bir harç olmak için yola çıktığını, eğitimin ve eğitimcinin ortak dertlerini, sıkıntılarını hafifletme adına her türlü demokratik faaliyetin içinde olmaya gayret gösterdiğimizi söylemiştik. Bu bağlamda vefat eden öğretmenimize Allah'tan rahmet diliyor, yakınlarına ve mensubu olduğu Eğitim Sen camiasına başsağlığı diliyorum. Halil Serkan öğretmen, artık hepimizin öğretmeni olmuştur, hepimizin başı sağ olsun."

CİHAN
<< Önceki Haber Aktif Eğitim Sen: Yitirilen sadece öğretmenin itibarı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER