Aktif-Sen okullarda kravatsız, serbest kıyafet eylemi yapıyor

Aktif-Sen okullarda kravatsız, serbest kıyafet eylemi yapıyor

Aktif Eğitim-Sen, demokratik teamüller ve eğitim çalışanlarının meşru beklentisi doğrultusunda gerekli yasal düzenlemeler yapılıncaya kadar serbest kıyafet eylemi yapacak.

Türkiye'de uzun seneler enerjinin büyük bölümünün insanların mutluluğunu, huzurunu, devletin nüfus ve bekasını hedef alan keyfi uygulamalar, anlamsız yasaklarla mücadeleye harcandığını kaydeden Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, "İnsan ruhunu inciten kafesler insanların karşısına bazen inanç ve düşünce özgürlüğünü sınırlayan mevzuatlar kılıfıyla, bazen insan hakları ihlallerine sebep olan hukuk normları veya hukuksuz uygulamalar olarak, bazen de yönetenlerin halka güvenmediğinin göstergesi tek tip insan oluşturma zorlamalarıyla gelmiştir. Ülkesini seven, devletine sadık, mukaddesatına bağlı insanlarımızı topluma sunacakları muazzam katkıyı reddetme pahasına küstürdük, sosyal hayatın dışına atmaya çalıştık. Ve kaldırılan her bir anlamsız yasağın ardından sahip olduğumuz muazzam enerjinin nasıl heba edildiğini, bu milletin dirlik ve düzenine nasıl kastedildiğini tekrar tekrar gördük. Bakınız yıllarca insanımız anlamsız bir 'başörtüsü' yasağıyla rahatsız edildi. On binlerce genç kızımızın istikbal ve millete hizmet hayalleri tırpanlandı, bir o kadar yetişmiş insan sosyal hayattan dışlandı, çalışma hayatının dışına atıldı. Şimdilerde bu yasak kamu personeli cihetiyle kaldırıldı ki emeği geçen herkese can-ı gönülden teşekkür ediyoruz. Kamu personelinin kurumunda başörtüsüyle görev yapabilmesinin yaptığı işin niteliğini azaltmak bir tarafa moral değerlere sağladığı katkıyla beraber nitelik ve verimi arttırdığına şahidiz." dedi.

Sendika olarak özgürlüklerden yana olduklarını ve özgürlüklere kılık kıyafet serbestisinin de dâhil edildiğini hatırlatan Zor, "Bu açıdan kurum olarak demokratik teamüller ve eğitim çalışanlarının meşru beklenti ve talepleri doğrultusunda gerekli yasal düzenlemeler yapılıncaya kadar, 01.09.2015-01.09.2016 tarihleri arasında, erkek üyelerimizin kravatsız ve tüm üyelerimizin de toplumun genel kabulüne uygun serbest kılık ve kıyafetle görevlerine gitmelerini kararlaştırdık. İnsanımızın bunu fazlasıyla hak ettiğini düşünüyoruz. Ve anlamsız yasaklardan, insan onurunu kuşatan kalıplardan rahatsız olan herkesi milletimize birlikte hizmet etmeye davet ediyoruz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Aktif-Sen okullarda kravatsız, serbest kıyafet eylemi yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER