Aktivist yazar Nurcan Kaya gözaltına alındı, Daha sonra serbest bırakıldı

Sabah saatlerinde İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan Artı Gerçek yazarı, avukat ve insan hakları savunucusu Nurcan Kaya İstanbul Adliyesi'nde savcılıktaki ifade işlemi sonrası serbest bırakıldı.

SHABER3.COM

Aynı zamanda Diyarbakır Barosuna kayıtlı bir avukat olan Nurcan Kaya, yurt dışından döner dönmez, havalimanında gözaltına alındığı haberini sosyal medya hesabından duyurdu. Kaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul Havalimaninda gözaltına alınıyorum. Hakkımda halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrikten tutuklama kararı varmış. İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği kararı.” dedi.
 
Kaya'nın gözaltı ve savcılık ifadesi sürecini takip eden Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) bünyesindeki avukatlar ile birlikte CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da adliye önündeydi.

Tanrıkulu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Meslektaşımız Nurcan Kaya sosyal medya paylaşımı nedeni ile yurtdışına çıkması engellenerek gözaltına alınmıştı. İfadesi az önce alındı ve serbest bırakıldı” ifadelerini kullandı.

Yazarımız Kaya gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurmuştu.

Artı Gerçek yazarı, avukat ve insan hakları savunucusu Nurcan Kaya sabah saatlerinde sosyal medya hesabından, "İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınıyorum. Hakkımda halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrikten tutuklama kararı varmış. İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği kararı" açıklaması yapmıştı

<< Önceki Haber Aktivist yazar Nurcan Kaya gözaltına alındı, Daha sonra... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER