AKÜ aşçılık takımı 11 ödülle döndü

AKÜ aşçılık takımı 11 ödülle döndü

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programı öğrencilerinden oluşan Kocatepe Aşçılar Takımı, 23-25 Ekim 2015 tarihlerinde Alanya Konaklı Kongre Merkezi'nde düzenlenen 5. Uluslararası Alanya Altın Kepçe Yemek Yarışmasından toplam 11 ödülle döndü.

Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) ile Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmaya 25 kategoride yaklaşık 900 usta ve öğrenci aşçı katıldı. WACS (Dünya Aşçılar Birliği) kurallarının uygulandığı yarışmada, Türk jürilerin yanında 12 ülkeden 25 jüri üyesi de görev aldı.

AKÜ Afyon MYO Aşçılık Programı Öğretim Görevlileri Erkan Çelik ve Tansu Çelik kaptanlığında yarışmaya hazırlanan öğrenciler tavuk, pizza, sebze, tatlı, balık, kuzu yemeği ve Modern Türk Mutfağı kategorilerinde toplamda bronz ve gümüş madalya olmak üzere 11 ödül aldı.

ÇELİK: ÖĞRENCİLER USTA AŞÇILARLA TANIŞIYOR

AKÜ Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Erkan Çelik, bu tür yarışmaların öğrencilerin mesleki ve sosyal gelişiminde önemli bir yer tuttuğunu ve ayrıca usta aşçılarla tanışma fırsatını elde ettiklerini söyledi. Çelik, öğrencilerin katıldıkları yarışmalarda, aşçılıkla ilgili yeni yöntem ve teknikler ile farklı lezzetler görme şansına sahip olduklarını belirterek, öğrencilerin bu şekilde gelecekle ilgili hedeflerini daha da yükselttiklerini ifade etti. Öğrencilerin, sürekli elde ettikleri başarılarının küçümsenmeyecek derecede önemli olduğunu ve yarışmalardaki bu başarıların kolay elde edilmediğini kaydeden Erkan Çelik, yarışmada kupa almak kadar yardımlaşmanın ve takım ruhuna sahip olmanın da önemine değindi.
CİHAN
<< Önceki Haber AKÜ aşçılık takımı 11 ödülle döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER