AKÜ: Bölgesel Teknoparkta sona gelindi

AKÜ: Bölgesel Teknoparkta sona gelindi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Zafer Bölgesel Teknopark kurulumunda sona gelindiğini açıkladı. Solak, 2 yıldır üzerinde çalıştıkları teknoparkın Bakanlar Kurulu tarafından imzalanıp Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla resmiyet kazanacağını belirtti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bu alanda bir üst kurulu olduğunu belirten Solak, "6 bakanlıktan gelen genel müdürler ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda görevli uzmanların katıldığı Bilim Üst Kurulu'nda yaklaşık 1,5 ay önce Zafer Bölgesel Teknopark projesi oy birliği ile geçti. Resmi onayın alınması için Başbakanlık'a gönderildi. Projenin onayı için şu anda bakanlar kurulunda imzaya açıldı. Bakanlar Kurulunda, Zafer Bölgesel Teknopark kuruluşu imzalanarak resmi gazetede yayınlandığında tabelamızı asacağız." dedi.

Solak, AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'nde bulunan merkezi kütüphanenin arkasında bulunan binayı hazırladıklarını, yönetim görevlendirmesinin ardından başvurmak için bekleyen 20'den fazla şirkete yer vereceklerini kaydetti. Solak, teknoparklarda araştırma ve geliştirme yapan firmalara belli teşvik ve destekler verildiğinden firmaların normal alanlara göre karlı olarak çalışabildiğini anlattı. CİHAN
<< Önceki Haber AKÜ: Bölgesel Teknoparkta sona gelindi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER