AKÜ, Vor istasyonunun yerine teknopark kurmak istiyor

AKÜ, Vor istasyonunun yerine teknopark kurmak istiyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ) 60 yıl önce uçakların yönünün bulmasına yardımcı olması için kurulan Vor istasyonunun kaldırılmasıyla buraya teknopark kurmak istiyor.

Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yer alan Vor istasyonun bulunduğu arazi Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne(AKÜ) tahsis edilmişti. AKÜ, istasyonun kaldırılmasıyla buraya teknopark kurmak istiyor.Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Conkar, Organize Sanayi Bölgesi (OSB)Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Mühsürler ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Sistem Tesis Şube Müdürü Mehmet Sardaç, Esenboğa Elektronik Şube Müdürü Ali Ünsal ile birlikte helikopter ile Vor istasyonu için alternatif yerleri havadan inceledi.

"TEKNOPARK ÖNEMLİ"

Güner, Afyonkarahisar için her türlü desteğe vermeye hazır olduklarını ifade ederek, "Burası Ulaştırma Bakanlığımıza ait bir kurum, el ele gönül gönüle vererek Afyonkarahisar için her türlü desteğe hazırız. Bundan 60 yıl kadar önce VOR istasyonu bu bölgeye kurulmuş. Afyonkarahisar hem karayollarında, hem de hava yollarında bir kavşak noktası durumundadır. OSB'nin içine hükümetimizin desteğiyle bir Endüstri Meslek Lisesi yapılmış. Mutfakla teori bir araya gelmiş. Ancak şu an kurulduğu yer üniversitemizin kendi alanı içerisinde kalıyor ve üniversitemiz burada bir teknopark çalışması planlıyor." dedi.

Teknoparkın gelmesinin oldukça önemli olduğunu ifade eden Güner, üniversitenin daha iyi bir analizle çalışmalara öncülük etmesini istedi. Güner, "Ulaştırma Bakanlığımıza bu konuyu arz ettik, sağ olsun ilgili teknik kişileri gönderdi. Şuan muhtemelen yer tespitleri yapılıyor, inşallah yapılan bu tespitleri hazine arazisi olması halinde hemen hayata geçmesi durumunda çabuk olabilecek. Burada bir yol sorunu ve elektrik sorunu var, diğer sorunlarda çözülecektir." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber AKÜ, Vor istasyonunun yerine teknopark kurmak istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER