Akupunktur konferansı düzenlendi

Akupunktur konferansı düzenlendi

Ardahan Üniversitesi'nde (ARÜ) akupunktur hakkında konferans düzenlendi.

Konferansın konuşmacısı ARÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Müdürü ve aynı zamanda akupunktur uzmanı olan Prof. Dr. Rüknettin Baha Çelik, akupunktur hakkında detaylı bilgiler verdi. Konferans, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi (İBEF) Nazım Hikmet Konferans Salonu'nda 22 Mart 2016 tarihi Salı günü gerçekleştirildi.

Konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Alper Karadağ, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Öğr. Gör. Kemal Yazıcı, SBYO Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özkan, İBEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Ataoğlu, akademik ve idari personellerin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferans öncesinde SBYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurcan Erbil tarafından Prof. Dr. Rüknettin Baha Çelik hakkında bilgiler verildi. Sunumun ardından sözü Prof. Dr. Çelik aldı. Sözlerine akupunkturun tamamlayıcı bir tedavi yönetim olduğunu belirterek başlayan Prof. Dr. Çelik, son yıllarda üniversitelerin akupunktur bölümleri açmak için birbirleri ile yarıştığını dile getirdi. Akupunkturun tarihinin çok eskiye dayandığını anlatan Prof. Dr. Çelik, 1266 yılına ait Çinliler tarafından yapılmış akupunktur noktalarını gösteren bronş heykeli bulunduğunu ifade etti. Akupunkturun temel felsefesinin insan vücudundaki bozulan dengenin tekrar sağlanması olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Çelik ayrıntılı bilgiler vererek sözlerini tamamladı.

Kapanış konuşması Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez tarafından yapıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Akupunktur konferansı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER