Akvaryumda köpek balıklarıyla kahve keyfi


Türkiye şampiyonu milli dalışçı Birgül Erken, İstanbul Akvaryum'da gösteri yaptı. Erken, tek bir nefesle 8 metre derinliğe inerek köpek balıkları ile poz verdi.

Dalış sporunda 2013 ve 2015'te dünya 3.'lüğü bulunan Birgül Erken, bugün İstanbul Akvaryum'da bir gösteri yaptı. Erken, bir nefes alarak 8 metre derinliğe indi ve köpek balıklarına eşlik etti. Gösterisine su altında yoga ile başlayan Erken, kitap okudu, kahve içti, makyaj yapıp saçlarını taradı. Erken, gösterisini sualtı ragbisi topu ile voleybol oynayarak noktaladı. Erken'in dalış gösterisi ilgiyle izlendi.

Dalış sporuna ve gösteriye ilişkin konuşan Erken, "Günlük yaşamın içinde sporun yeri olması gerektiğine dikkat çekmek istiyoruz. Çünkü kaos içinde, gençlerimiz, insanlarımız sporu atlayabiliyor." dedi.

Erken Edirne Güzel Sanatlar Lisesi'nde Türk Dili Edebiyatı öğretmenliği yapan Erken, "Spor yaşamın içinde olmalı. Türkiye'de su sporlarının hızlı geliştiği bir trend var. Bizler de milli sporcular olarak sahada görev yapıyoruz ve az bilinen serbest dalışa, futbol gibi voleybol gibi popüler olmayan bu branşa dikkat çekmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Evli ve 1 çocuk annesi olan Birgül Erken profesyonel düzeyde 5 yıldır dalış sporuyla uğraşıyor. 1972 doğumlu Erken, sağlık şartları elverdiği sürece bu sporla uğraşmayı dünya derecesini daha da ileri düzeye götürmeyi hedefliyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Akvaryumda köpek balıklarıyla kahve keyfi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER