Akyazı tünellerinde kontrolsüz patlatma iddiası


TRABZON (CİHAN)- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ortahisar İlçe Başkan Yardımcı Murat Gedikli, Akyazı'daki tünel ve yol inşaatını hızlandırmak için patlayıcıların dozajının artırıldığı ve kontrolsüz patlamaların yapıldığının yaygın bir kanaat haline geldiğini iddia etti.

Akyazı'da dün bir binanın istinat duvarının çökmesi sonucu meydana gelen heyelanla ilgil açıklama yapan Gedikli, Akyazı tünelinde gerçekleştirilen patlamaların, çevrede oturan ve Karadeniz Sahil Yolu'nu kullanan vatandaşlar için tehlike saçtığını söyledi. Gedikli, "Bu patlama sonucunda sahil yolu trafiğe kapanmış ve önemli maddi hasarlar meydana gelmiştir. Daha da önemlisi 3 vatandaşımız yaralanmıştır. Ölüme davetiye çıkaran bu çalışma yönteminden bir an önce vazgeçilmelidir. Aksi takdirde Akyazı, hayatını kaybedecek veya sakat kalacak insanlarımız için 'Karayazı'ya dönmüş olacaktır." ifadelerini kullandı.

Akyazı'daki tünel ve yol inşaatını hızlandırmak için patlayıcıların dozajının artırıldığı ve kontrolsüz patlamaların yapıldığının yaygın bir kanaat haline geldiğini söyleyen Gedikli, şöyle devam etti: "Patlamalar yeni değildir ve daha düşük şiddette de olsa daha önceki patlamalar sonucu çevrede çeşitli zararlar meydana gelmiştir. Çevrede bulunan vatandaşların ilgili makamlara verdikleri dilekçelerin dikkate alınmadığı, son patlamaya kadar birçok tahribatın örtbas edildiği gelen bilgiler arasındadır. Akyazı tünelindeki patlamalar sonucu oluşan hasarlar, yaralanan ve sakatlanma, hatta ölüm riski altında bulunan vatandaşlarımızın durumu da dikkate alınarak, konuyla ilgili mutlaka idari ve adli soruşturma başlatılmalıdır."

Gedikli, Akyazı tüneli bağlantı yolları ile ilgili bugüne kadar kaç dilekçe verildiği, bu başvurulara karşı hangi işlemlerin yapıldığını, hasar gören konut ve iş yerleriyle ilgili vatandaşların mağduriyetini gidermeye yönelik hangi işlemlerin yapılıp, tedbirlerin alındğını sordu.
CİHAN
<< Önceki Haber Akyazı tünellerinde kontrolsüz patlatma iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER