Alanso'dan Arda Turan'a övgü

Dünyaca ünlü Formula 1 pilotu Fernando Alonso, Bakü'de yapılacak Grand Prix'nin, bu sene Formula 1 takvimindeki en unutulmaz yarış olacağını belirterek, "Bakü'deki yarışı sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Alanso'dan Arda Turan'a övgü

Formula 1 Dünya Şampiyonası'na bu sezon ilk kez ev sahipliği yapacak Azerbaycan'da hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, Formula 1'in Bakü ayağının resmi elçisi seçilen İspanyol pilot Fernando Alonso bugün Bakü'yü ziyaret etti.

İki dünya şampiyonluğu bulunan Mc-Laren Honda takımının tecrübeli pilotu Alonso, 17-19 Haziran tarihlerinde Bakü'de yapılacak Formula 1 Avrupa Grand Prix'i öncesi Bakü'ye gelerek incelemelerde bulundu. 

Yarışın gerçekleşeceği Bakü caddelerini gezen İspanyol pilot, daha sonra bir basın toplantısı düzenledi. Bakü'yü ziyaret eden ilk Formula 1 pilotu olmasının kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade eden tecrübeli pilot, "Muhteşem bir şehir burası. Herkes beni harika karşıladı. Burada gördüğüm her şeyden çok etkilendiğimi söylemek isterim. Kesinlikle eminim ki, Bakü'de yapılacak Grand Prix, bu senenin F1 takviminde en unutulmaz yarış olacak. Deniz kenarında harika bir pist olmuş. 340 kilometre hıza çıkılacak olması da ilgi çekici. Burada yeteneklerimi test edeceğim için çok heyecanlıyım. Yarışı sabırsızlıkla bekliyorum" diye konuştu.

Yarışların şehir içinde yapılacak olmasının güvenlik riski oluşturabileceği yönünde bir soruya da Alonso, "Ben yıllardır yarışıyorum. Monaco'da da şehir içinde yarıştık kaç kez. Böyle bir problem yaşanacağını düşünmüyorum" dedi.

"Keşke taraftarı olduğum Real Madrid'de oynasa"

Dünyaca ünlü Formula 1 pilotu Fernando Alonso, Barcelona'da forma giyen Türk futbolcu Arda Turan'a övgüler yağdırdı.

Bakü'de Türk gazetecilerin sorularını yanıtlayan İspanyol pilot Alonso, Arda Turan'ın çok yetenekli bir futbolcu olduğunu belirterek, "Arda Turan çok başarılı bir futbolcu. Kendisi bu yüzden Barcelona'ya transfer oldu. Arda'nın da gelmesiyle Barcelona her maçını kazanıyor. Tüm İspanyollar, onun ne kadar yetenekli olduğunu biliyor. Onun için en iyisini dileriz. Onun büyük sakalını seviyoruz" dedi.

Koyu bir Real Madrid taraftarı olan İspanyol pilot, Arda'yı Real Madrid'de görmeyi çok istediğini vurgulayarak, şu ifadeyi kullandı:
"Barcelona en iyi takım değil ama orada oynuyor. Arda'yı Real Madrid'de görmeyi çok isterim tabii ki. Ama saygı duymam gerek, onlar da iyi bir takım." 

DHA
<< Önceki Haber Alanso'dan Arda Turan'a övgü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER