Alarm: 1 milyon kişi tahliye ediliyor

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Dorian Kasırgası'nın hızının saatte 295 kilometreyi bulduğunu ve hızla batıya doğru hareket ettiğini bildirdi. Bölgede ikamet eden 1 milyon kişi tedbiren tahliye ediliyor.

SHABER3.COM

Dorian Kasırgası, şiddeti artarak Atlas Okyanusu'nda ilerlemeye devam ediyor. 

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) güneydoğu sahillerine yaklaşan Dorian Kasırgası'nın şiddetini artırarak 5'inci seviyeye ulaştığı ve Bahamalar'ın ardından Georgia ve Güney Carolina eyaletlerini vurmasının beklendiği bildirildi.

HIZI SAATTE 295 KİLOMETRE

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, kasırganın hızının saatte 295 kilometreyi bulduğunu ve hızla batıya doğru hareket ettiğini bildirdi. Kasırga şu ana kadar bölgeyi vuran en güçlü kasırga olarak kayıtlara geçti.

Bahamalar Başbakanı Hubert Minnis Abaco, halka, ana karaya gelmeleri çağrısında bulundu. 

ABD ana karasına 100 kilometre uzaklıkta olan Bahamalar'da yaşayanlar daha önce belirlenen bölgelere tahliye edildi. 

Kasırganın yolu üzerindeki Georgia ve Kuzey ile Güney Carolina eyaletlerinde acil durum ilan edildi. Her iki eyaletin valisi en az 1 milyon kişinin tahliye edilmesi için talimat verdi. 

İKİ EYALETTE ACİL DURUM

Bahamalar'ın ardından kasırganın kuzeye yönelerek Georgia ve Güney Carolina eyaletlerini vurması bekleniyor. Acil durum ilan edilen iki eyalette de tedbirler alınmaya devam ediyor. 

Ulusal Kasırga Merkezi, daha önce Florida eyaletini vurması beklenen kasırganın dün yön değiştirerek kuzeye doğru yöneldiğini, ancak gücünü koruduğunu açıklamıştı.

Florida'da halk, acil durum için camlarını korumaya aldı. 

Yetkililer, Dorian'ın karaya ulaştıktan sonra yüklü miktarda yağış bırakarak ölümcül su baskınlarına yol açabileceğine dikkati çekiyor.

TRUMP POLONYA SEYAHATİNİ İPTAL ETTİ

ABD Başkanı Donald Trump da hafta sonu Polonya'ya yapacağı ziyareti iptal ederek kasırgayla ilgili gelişmeleri takip etmek üzere başkent Washington'da kalmaya karar vermişti.

Şiddetli yağış bırakan kasırgada şu ana kadar herhangi bir can kaybının rapor edilmediğini ve gerekli tüm tedbirleri aldıklarını açıkladı. 

Hızı saatte 295 kilometreyi bulan Dorian Kasırgası'nın hızla batıya doğru hareket ettiği bildirildi.

Ancak yetkililer, yer yer yaklaşık 7 metreye ulaşan dalgaların ölüm tehlikesi uyarısında bulunuyor.

Yetkililer, Dorian'ın karaya ulaştıktan sonra yüklü miktarda yağış bırakarak ölümcül su baskınlarına yol açabileceğine dikkati çekiyor.
<< Önceki Haber Alarm: 1 milyon kişi tahliye ediliyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER