[Albayrak-Soylu kavgası] İstanbul Emniyeti'ni dağıtan çekişme
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Temmuz 10 2020
İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın Emniyet genel müdür yardımcılığına atanarak pasifize edilmesinin ardından, İstanbul’da görev yapan 33 il emniyet müdür yardımcısı, 39 ilçe Emniyet müdür yardımcısı ve 55 şube müdürünün görev yeri dün değiştirildi. Tasfiyelerin Soylu ve Albayrak kavgasından kaynaklandığı iddia ediliyor.
Bu değişiklik, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yakın olan Mustafa Çalışkan’ın ekibinin Soylu tarafından “tasfiyesi” olarak yorumlanırken, görevden alınan müdür yardımcıları, hazırlanan listede eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral’ın etkisi olduğunu öne sürdü.
Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, uzun yıllardır eski İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan ile İçişleri Bakanı Soylu’nun arasının “açık olduğu” iddia ediliyor.
"MUSTAFA ÇALIŞKAN, SOYLU'NUN TELEFONLARINA ÇIKMIYORDU"
2017 yılı ekim ayında Süleyman Soylu’nun oğlunun içinde bulunduğu otomobil, İstanbul’da Yunus ekipleri tarafından durdurularak aranmış, iddiaya göre Soylu’nun aradığı İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan’ın ise telefonlara çıkmadığı iddia edilmişti.
Ayrıca makamında intihar eden Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın ölümüyle ilgili İstanbul’da yürütülen soruşturmada da Süleyman Soylu’nun adının geçtiği belirtiliyordu.
Yaşanan bu durumun, Pelikancıların Soylu’ya yönelik hamlesi olduğu iddia edilirken Soylu’nun bu nedenlerle Çalışkan’ı geçmişte görevden almak istediği, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ikna edemediği öne sürülmekteydi.
MUSTAFA ÇALIŞKAN KIZAĞA ÇEKİLDİ
Ayrıca Çalışkan’ın, bakan Berat Albayrak’a yakın olduğu biliniyordu. Ancak geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararnameyle İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Emniyet genel müdür yardımcılığına atandı.
Yerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olduğu iddia edilen Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş getirildi.
Zafer Aktaş’ın göreve başlamasının üzerinden 1 ay geçmeden İçişleri Bakanlığı kararı ile İstanbul’da görev yapan ve Mustafa Çal
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?5.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...


