Albayrak'ın yalanını yüzüne vurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın geçen hafta ABD’de “seçim yok” sözü vermesine rağmen dün İstanbul'da seçimin yenilenmesinin piyasayı etkilemeyeceğini belirtmesi yabancı yatırımcıyı çileden çıkardı. Yatırımcıların dikkat kesildiği isimlerden Timothy Ash, "Yatırımcılar beklenmekte olan ekonomik sıkılaştırma geciktireceği için seçimlerin tekrarının kötü olacağı yönünde görüş bildirdi. Bundan sonra bile Albayrak’ın aksini düşünmesi beni endişelendirdi." dedi.

SHABER3.COM

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak İstanbul’da seçimlerin yenilenmesini “Piyasa etkilenmez” diye yorumladı. 

Dünyanın önde gelen menkul kıymet stratejistlerinden Timothy Ash, Twitter hesabı üzerinden Albayrak'ı tekzip etti. Ash, “Seçim olmayacağı hakkında bize söz vermişti. Piyasa seçim istemiyor.” dedi.

“ABD’DE SEÇİMDEN BAHSEDİLMEDİ” DEMİŞTİ

Oysa Albayrak geçen hafta Amerika Birleşik Devletleri’nin başşehri Washington’da yaptığı görüşmelerde İstanbul seçimlerinin gündeme gelmediğini söylemişti.

Dün basın toplantısı düzenleyen Albayrak, seçimin İstanbul’da tekrarlanmasının piyasaya etkisine dair bir soruya, “İstanbul seçimleri ne olursa olsun piyasa tarafından satın alındı. Yatırımların artması veya kesilmesi açısından bir fark oluşturmaz.” cevabının vermişti.

YATIRIMCILARIN DİKKAT KESİLDİĞİ BİR İSİM: ASH

Buna mukabil daha önce dünyanın en büyük yatırım bankalarından Nomura’nın baş stratejisti olarak çalışan, halihazırda yine büyük bir Londra merkezli varlık yönetim şirketi BlueBay Asset Management bünyesinde kıdemli stratejisti olarak görev yapan Timothy Ash, Albayrak’ı tekzip etti.

Timothy Ash kendilerine Türkiye’de 4 yıl seçim olmayacağının söylendiğini bildirerek, “Söz verdiklerini unutmasınlar.” dedi.

Ash önce Berat Albayrak’ın sözlerinin haberleştirildiği bir tweete yorum yazdı. 

Tweette, “Aslında realite bu değil. Yatırımcıların tümü Washington’da Berat Albayrak’a yeni bir seçim döngüsü hakkındaki endişelerini ilettiler.” ifadelerini kullandı.

ASH, BAKAN ALBAYRAK'I TWITTER ÜZERİNDEN TEKZİP ETTİ

4 YIL SEÇİM OLMAYACAK SÖZÜNÜ VERDİ, UNUTMASIN!

Daha sonra Twitter hesabından kendi tweetine de yorum yazan Ash, bu kez, “Yatırımcılar beklenmekte olan ekonomik sıkılaştırma geciktireceği için seçimlerin tekrarının kötü olacağı yönünde görüş bildirdi. Bundan sonra bile Albayrak’ın aksini düşünmesi beni endişelendirdi.” tespitinde bulundu.

Ash, “Bize 4 yıl seçim olmayacak sözünün verildiği unutulmasın.” dedi. Ash’in tweetleri bununla da kalmadı. 

AKILLARINA BAŞLARINA ALSINLAR

Doların 5,82 TL’ye çıktığını bildiren bir tweete yorum yazan Ash, piyasaların biran önce seçim baskısından kurtulması gerektiğini söyledi.

Ash şunları kaydetti: “Böyle bir (kur) hareketi adil değil. Fakat Türk piyasaları kesinlikle yeni bir seçim kampanyası istemiyor. Politika yapıcıları akıllarını başlarına alıp ekonominin apaçık göze çarpan sorunlarını düzeltmeliler.” 


<< Önceki Haber Albayrak'ın yalanını yüzüne vurdu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER