Albümünü alanlara 10 dolar verdi


Türk Halk Müziği sanatçısı Ayhan Murat, 'korsana hayır' demek için albümünü alan herkese 10 dolar verdi. Albüm ve para dağıtımı sırasında izdiham oluştu. Sanatçının albümüne adını verdiği parçayı söylediği sırada heyecandan şarkının devamını unutması renkli görüntüler oluşturdu.

Taksim Meydanı'na yönetmen Murat Uygur ile gelen sanatçı Ayhan Murat, 'Öf ulan öf' isimli üçüncü albümünü burada dağıtmak istedi. Polis ekiplerinin engeliyle karşılaşan Murat, eylemini Galatasaray Meydanı'nda sürdürdü. Burada basın açıklaması yapan ikili, daha sonra vatandaşlara yanlarında getirdikleri albümleri ve albümün yanında 10 dolar dağıttı. İstiklal Caddesi'nde vatandaşların konuyu öğrenerek sanatçının yanına gelmesi üzerine kısa sürede izdiham oluştu. İzdiham nedeniyle sivil polisler olaya müdahale etti. Polislerin uyarısıyla Ayhan Murat ve Murat Uygur eylemlerine son verdi.

'KORSANA HAYIR DEMEK İÇİN BUNU YAPTIK'

Korsana hayır demek için böyle bir yöntem denediklerini söyleyen yönetmen Murat Uygur, "Ülkemizde son dönemlerde emek hırsızlığının yapıldığı en yaygın alanlardan biri de sanatçılarımızın albümleridir. Ama şunu da belirteyim ki sanatçının albümü bir çok yerde korsan olarak satılmaktadır. Ülkemizde korsana hayır demek için, emek hırsızlığına hayır demek için sevgili sanatçımızla birlikte Türkiye'deki bütün sanatçıları temsil etmek için buradayız. Sürekli vatandaşımız sanatçının albümünü satın alıyor. Dedik ki bundan sonra albümlerimizi insanlar hep ücret vererek alıyor. Üç albümü olduğu için… düşünün albüm 10 TL'den satın alırlarsa 30 TL yapıyor. Biz bu üçüncü albümümüzü alan vatandaşlara yanında 10 dolar hediye etmek istedik. Belki vatandaşlara enteresan gelebilir sanatçı dediğin para kazanmak için yapar bu işi ama neden 10 dolar veriyor. Biz 10 bin dolarımızı bu şekilde vatandaşımıza vermek istedik. Hem korsana hayır diyoruz hem bundan sonra da 20 bine yakın albüm çıktı bu albümü gören vatandaşlarımız lütfen para vermesin artı 10 dolar da para istesin. Eğer bizim bu eylemimiz ses getirmezse yetkililer bu konuda çıkıp da sanatçıları korumaya almazlarsa ben bütün servetimi arkadaşımın yanında harcamaya hazırım. Bu parayı ben kendi cebimden veriyorum yapımcısıyım ve yönetmeniyim." şeklinde konuştu.

ŞARKISINI SÖYLERKEN DEVAMINI UNUTTU

Bu arada, basın mensuplarının röportaj sonunda şarkı söylemesini istediği Ayhan Murat, başladığı şarkısının sözlerini unuttu. Şarkısını söyledikten sonra konuşan Murat, "Yıllardır müzikle iç içeyiz. Hatta o dönemlerde Mahsun Kırmızıgül, Ceylan ve Emrahların çıktığı dönemde bende çıkacaktım ama ailemiz o zaman izin vermedi. Kısmet bugüneymiş. İlk albümümü üç sene evvel yaptım. Diğerini geçen yıl bunu da bu yıl yaptım. İnşallah ses getireceğini umuyorum. Buraya toplanmamızın amacı da korsan satışların önlenmesi ve tüm sanatçı arkadaşlara buradan bir örnek olsun desteklerini bekliyoruz. Ve meclisteki tüm değerli milletvekillerimizin de bu yasayı bir an evvel çıkarmalarını istiyoruz ve bu sayede bizlerin emeğine de saygı duyulur. Normalde kamuda memurum ama hiçbir yerde program yapmıyorum. " ifadelerini kullandı.

Albümlerle birlikte 10 dolar alan vatandaşlar ise, mutlu olduklarını söyledi.

CİHAN
<< Önceki Haber Albümünü alanlara 10 dolar verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER