ALDI mağazalarını ve ürünleri yeniliyor


ALDI ile LIDL arasındaki kıyasıya rekabetten vatandaş kazançlı çıkıyor. ALDI rakiplerinin bir adım önüne geçebilmek için müşteri memnuniyeti konusunda bir takım yeniliklere gidiyor. Artık daha uzun açık kalacak marketlerde müşterilere kahve ikramı yapılacak. Şubelere WC, fon müziği ve reklam panoları da yerleştirilecek. Ucuz markalı ürünleri satarak pazarda etkili olan dev marketler zinciri LIDL ile ALDI arasındaki rekabet kızışıyor. ALDI pilot bölge seçtiği Münih yakınlarındaki Kirchseeon'daki şubesinde yeni konseptler deniyor.

Bu şubeyi tüm yenilikler için bir deneme merkezi olarak kullanan ALDI Süd yönetimi, burada elde edilen tecrübelere göre yenilikleri tüm şubelere yansıtılıyor. Son hamlede ise ALDI Süd marketlerinde tanınmış marka ürünlerin sayısını artırmayı planlıyor. Daha önce denenen marka ürünler müşteriler tarafından olumlu bulunmuştu. Bunun yanı sıra şirket akşam 21 yada 22'ye kadar açık olmayı da planlıyor. Bu uygulama ile piyasadaki rakipleri Edeka ve Rewe ile olan farkı dahada büyütme hesapları yapılıyor.

Bunun dışında bir başka yenilikte şubelerde müşterilere yönelik tuvaletler hizmete sokulacak. Uzun vadede tüm şubelere düşünülen WC'ler yeni şubelerin tamamında yerini alacak. Ayrıca marketlerde müşterilere kahve ikramı yapılacak ve onların rahat edebilmeleri için daha cazip hale getirilecek. Müşteri alışveriş yaparken düzenli fon müziği çalınacak. Planlamada her markete büyük ekran reklam panoları yerleştirmesi de var. Bunun dışında marketlerin tasarımında da önemli düzenlemeler yapılacak.

ALDI 1913 YILINDA MADEN İŞÇİSİ KARL ALBRECHT İLE BAŞLADI

Aynı kökten gelseler de iki ayrı şirket olarak hareket eden ALDI Nord ve ALDI Süd aynı anda harekete geçerek rakipleri LIDL'e fark atmaya çalışacaklar. ALDI Nord ve ALDI Süd çalışma alanları olarak hem Almanya'yı hemde dünyayı kendi aralarında bölüşmüşler. Essen merkezli ALDI Nord ülkenin orta ve kuzeyinde 2 bin 400 şubeye sahip. Mülheim an der Ruhr'da merkezini kuran ALDI Süd ise ülkenin orta ve güneyinde bin 850 şubesi ile yoluna devam ediyor. ALDI Süd 2016 yılı içinde 98 yeni şube açmayı planlıyor.

Açılacak şubeler ise tamamen yeni konsepte göre dizayn edilecek. Ucuz markalı ürünler satan marketlerin en önde geleni olan ALDI dünya çapında toplam 10 bin şubeye sahip. Gıda devi ticarete 1913 yılında Essen'de maden işçisi Karl Albrecht'in ismini kısaltarak ALDI isimli dükkân ile başlamış. Daha sonrada 1920 ve 1922'de dünyaya gelen Karl Hans ve Theodor adlı oğullar tarafından işler büyütülmüş. Albrecht kardeşlerin birisi ALDI Süd diğeri ALDI Nord şirketlerinin sahipleri olarak aynı holdingin parçaları olarak çalışıyorlar. CİHAN
<< Önceki Haber ALDI mağazalarını ve ürünleri yeniliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER