Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Göncü: Alevi halkının dilekleri yerine getirilmeli


Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Ali Göncü, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi ve Cemevi'ni ziyaret etmesini hatırlatarak, "Genelde hükümet yetkilileri ve yöneticileri vakıf ve derneklerimizi ziyaret ediyorlar. Biz bu ziyaretlerin önemli olduğuna inanıyoruz. Artık konuşulacak şeylerin hepsi konuşuldu. Anlatılacak şeylerin hepsi anlatıldı. Artık bu konuşulmaktan, anlatılmaktan vaz geçip, Alevi halkının dilek ve temennilerinin yerine getirilmesini istiyoruz. Sözden icraata geçilmesini temenni ediyoruz." dedi.

Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği tarafından Güneşli'deki Kübban Restoran'ta hazırlanan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Cemevi başkan ve dedeleri, akademisyenler, işadamları ve kanaat önderlerinin katıldığı Rıza Sofrası Buluşmaları'nın 10.'su "Hızır ve Hızır Orucu" teması ile gerçekleştirildi. Etkinlik lokma duası ile başladı.

Buradaki konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Hasan Ali Göncü, "Bu etkinliğimizle Alevi ve Bektaşi kültürüne hizmet ettiğimiz bir etkinliğimiz. Son dönemlerde ülkemizde yaşanılan olaylar insanlarımız, ülkemiz ve ülkemizde yaşayan herkes için gerçekten üzücü. Hem kırıcı ve dökücü olaylar çok yaşanılıyor ama biz dernekler olarak bu yaşanılan olayların daha az yaşanılmamasını temenni ediyoruz. Yaptığımız hizmetlerin birliğimizi hizmet etmesini temenni ediyoruz. Umarım ülkemizde yaşanılan bu sıkıntılar bir an önce kaybolur. Birliğimizi ve beraberliğimizi daha büyük bir sevgi ve muhabbet içerisinde yaşarız diye umut ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Genelde hükümet yetkilileri ve yöneticileri vakıf ve derneklerimizi ziyaret ediyorlar." diyen Göncü, "En son işte başbakanımız Erzincan'da bir Alevi Cemevini ziyaret ettiler. Biz bu ziyaretlerin önemli olduğuna inanıyoruz. Fakat bu ziyaretlerde istenilen, dile getirilenlerin sözde kalmamasını, fiiliyata geçmesini istiyoruz. Artık konuşulacak şeylerin hepsi konuşuldu. Anlatılacak şeylerin hepsi anlatıldı. Artık bu konuşulmaktan, anlatılmaktan vaz geçip artık Alevi halkının dilek ve temennilerinin yerine getirilmesini istiyoruz. Sözden icraata geçilmesini temenni ediyoruz." şeklinde konuştu.

Halkalı Cem ve Kültür Evi Başkanı Gazi Arslan ise şunları dile getirdi: "Ortak duyguları pekiştiren faaliyetleri bu güne kadar çok gözardı ettik. Ama inşallah bu tarz etkinlikler bu insanların hem birbirini tanımasını hem de birbirini anlamasını ve bizi kaynaştıracak olgulardır. Birlik ve beraberliğimizin en fazla ihtiyaç duyulduğu bu süreçlerde ülkemizin dışarısından ateşlerin yandığı, savaş tellallığının yapıldığı bir süreçte ülkemizde insanlarımızın her görüşe inananların ortak bir bakışıyla inşallah bir çok olumsuzluğu bertaraf edecektir."
CİHAN
<< Önceki Haber Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Göncü: Alevi halkının... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER