Algı operasyonuna mahkeme bulunamıyor

Ankara Memur Suçları Savcısı Halil Maçkaya tarafından Ankara İstihbarat polisleri hakkında hazırlanan iddianameyi kabul edecek mahkeme bulunamadı.

Algı operasyonuna mahkeme bulunamıyor

Savcı Halil Maçkaya 3'ü TİB, 51 emniyet mensubu olmak üzere 54 kişi hakkında usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili hazırladığı iddianameyi 8. Ağır Ceza mahkemesi'ne gönderdi. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi iddianame için görevsizlik kararı vererek dosyayı 'terör ve devlete karşı işlenen suçlara' bakan Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi de iddianame ile ilgili görevsizlik kararı vererek dosyayı Yargıtay'a taşıdı. Savcı tarafından hazırlanan iddianamede suçun ‘adi suç' olarak belirlenmişti. Yargıtay, hazırlanan iddianameye hangi mahkemenin bakacağına karar verecek.

Memur Suçları Savcısı Halil Maçkaya 3'ü TİB, 51 emniyet mensubu olmak üzere 54 kişi hakkında iddianame hazırlamıştı. 46 müştekinin bulunduğu iddianamede şüphelilere örgüt, örgüt kurmak ve yönetmek, resmi evrakta sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal, usulsüz dinleme yapmak, görevi kötüye kullanmak ve iftira suçlamaları yöneltilmişti.

Zaman
<< Önceki Haber Algı operasyonuna mahkeme bulunamıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER