Algı operasyonunda bir skandal daha

Eskişehir'deki algı operasyonu kapsamında yargılanan eski polis Selahattin Şimşek, skandalı ortaya çıkardı.

Algı operasyonunda bir skandal daha

Müfettişlerin evraklarda sahtecilik yaptığını söyleyen Şimşek, soruşturma savcısının bile bu duruma tanık olduğunu ve tepki gösterdiğini belirtti.

17-25 Ara­lık yol­suz­luk ope­ras­yon­la­rı­nın ar­dın­dan po­lis­le­re yö­ne­lik ya­pı­lan al­gı ope­ras­yon­la­rın­da hu­ku­kun dı­şı­na çı­kıl­dı­ğı bir kez da­ha göz­ler önü­ne se­ril­di. Es­ki­şe­hi­r’­de usul­süz din­le­me id­di­asıy­la 26 po­li­sin yar­gı­lan­dı­ğı da­va­nın gö­rül­me­si­ne de­vam edil­di.

Du­ruş­ma­da sa­vun­ma ya­pan es­ki po­lis me­mu­ru Se­la­hat­tin Şim­şek, so­ruş­tur­ma­ya da­ya­nak teş­kil eden mü­fet­tiş ra­por­la­rıy­la il­gi­li çar­pı­cı bil­gi­ler ver­di. Sav­cı­ya ifa­de ver­di­ği sı­ra­da mü­fet­tiş ra­po­run­da, bil­gi not­la­rı ve me­mur ra­por­la­rın­da ken­di­si­nin ça­lış­tı­ğı bü­ro­sun­ca fa­ali­yet­le­ri ta­kip edi­len şa­hıs­la­rın bil­gi­le­ri­nin bu­lun­du­ğu pa­rag­ra­fın si­lin­di­ği­ni, ka­rar­tıl­dı­ğı­nı, ev­ra­kın ad­li mer­ci­le­re bu şe­kil­de gön­de­ril­di­ği­ni biz­zat gör­dü­ğü­nü ifa­de et­ti.

BU EV­RAK­LA SUÇ­LA­YA­MAM

Mü­fet­tiş­le­rin sah­te ev­rak dü­zen­le­dik­le­ri kay­de­den Şim­şek, ifa­de­si­ni alan cum­hu­ri­yet sav­cı­sı­nın “Mü­fet­tiş­le­rin yap­tı­ğı yan­lış. Se­ni bu ev­rak ne­de­niy­le suç­la­ya­ma­m” de­di­ği­ni an­lat­tı.

MÜ­FET­TİŞ­LE­Rİ YÖN­LEN­DİR­Dİ­LER

İs­tih­ba­rat Şu­be mü­dür­le­ri­nin mü­fet­tiş­le­ri yön­len­dir­di­ği­ni be­lir­ten Şim­şek, “Ha­len gö­rev­de olan şu­be mü­dü­rü ve şu­be mü­dür yar­dım­cı­sı üst ma­kam­la­ra şi­rin gö­zü­ke­rek ye­ni kon­jük­tür­de da­ha iyi ma­kam­la­ra ge­le­bil­mek için mü­fet­tiş­le­ri yön­len­dir­miş­ler­di­r” di­ye ko­nuş­tu.
Bu sa­ye­de dos­ya­nın şi­şi­ril­di­ği­ni ve top­lu­ca suç­la­ma yo­lu­na gi­dil­di­ği­ni kay­de­den Şim­şek, “Han­gi me­mu­run han­gi şa­hıs ve GSM hat­tı ile il­gi­li ça­lış­ma yü­rüt­tü­ğü ka­yıt­lar­da ale­nen açık du­rum­da­dır. Ni­te­kim şu­be mü­dü­rü­nün so­ruş­tur­ma­lar­dan mu­af tu­tul­ma­sı için Es­ki­şe­hir Va­li­li­ği­’nin İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı­’na ya­zı yaz­dı­ğı şek­lin­de ba­sın­da bil­gi­ler ya­yın­lan­mış­tı­r” dedi.

TAKDİR BELGELERİNİ NİYE VERDİLER

Terör, çete, mafya ve suç örgütleriyle yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı başta Eskişehir Valiliği olmak üzere görev yaptığı diğer illerde ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nce verilen takdir belgelerini mahkemeye gösteren Şimşek, “Şimdi beni teröristlikle, teröre örgütüne yardım etmekle suçluyorlar. Ben terörist isem bu takdir belgelerini niye verdiler? Hiç terörist insana bu takdir belgesi verilir mi? Bu nasıl bir iş?” şeklinde konuştu.

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Algı operasyonunda bir skandal daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER