Ali Babacan'dan acı itiraf

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin son 12.5 yılda birçok alanda önemli gelişmeler sağladığını ancak hukuk alanında ilerlemediğini hatta itibar kaybettiğini söyledi.

Ali Babacan'dan acı itiraf

Dünya Gazetesi’nin DHL Express işbirliğiyle Akbank ve Vodafone sponsorluğunda bu yıl 14.’sünü düzenlediği ‘İhracatın Yıldızları-İhracatı Teşvik Ödülleri’ töreninde konuşan Babacan, “Yargı hizmetleri vatandaşın memnuniyetini ölçtüğümüz araştırmalarda hızla gerilere düşen bir alan” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin gerçek anlamda bir hukuk devleti olabilmesi için mücadele vermesi gerektiğini belirterek, “Mücadele diyorum çünkü maalesef son 12.5 yıllık dönemde Türkiye birçok alanda ilerledi ama ilerlemediği hatta itibar kaybettiği bir alan var o da maalesef yargı” dedi.

Kurumların güven anketlerine ve kamuoyu çalışmalarına bakıldığında güven noktasında yargının maalesef alt sıralarda çıktığını kaydeden Babacan, “Hukuk halkımızın memnuniyetini ölçen araştırmalarda da memnuniyet seviyesinin hızla düştüğü bir alan. 2003 yılından bu yana vatandaşlarımıza ‘Sağlık hizmetlerimizden memnun musunuz?’, ‘Eğitimden memnun musunuz?’, şeklinde sorular sorarak memnuniyetini ölçüyoruz. Burada en hızlı düşüşün yargı hizmetleri olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

<< Önceki Haber Ali Babacan'dan acı itiraf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER