Ali Babacan'dan Erdoğan'ı kızdıracak açıklama

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Aralık 14 2020
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyareti sonrasında bir basın açıklaması yapan iki genel başkan gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyareti sonrasında bir basın açıklaması yapan iki genel başkan gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Söz konusu ve siyasi gündemi değerlendiren Babacan, "Bu ülkeyi susturarak bir yere varamazsınız. Biz özgürlük dedikçe korkuyorlar. Biz artık milletimize korkmayın diyoruz. Korkması gerekenler belli" ifadelerini kullandı.

Temel Karamollaoğlu’nun ziyaretine eşlik eden heyette Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Sabri Tekir, Cafer Güneş ve Birol Aydın yer aldı. DEVA Partisi heyetinde ise Genel Sekreter Sadullah Ergin, Teşkilat İşleri Başkanı Nihat Ergün ve Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakcı bulundu.

İki genel başkan, bir buçuk saat süren görüşmenin ardından basının karşısına geçti. 29 Aralık’ta büyük kongrelerini yaparak mümkün olan en kısa zamanda olası bir seçime hazır olmak istediklerini vurgulayan Babacan şu ifadeleri kullandı:

"ASGARİ ÜCRETTE GERÇEK ENFLASYON DİKKATE ALINMALI"

Ülkemizde “çalışıyorum, işim var” diyen vatandaşlarımızın yarıya yakını asgari ücretle geçiniyor. Asgari ücret rakamı önemli. Bunu hükûmet belirliyor, ödemeyi işveren yapıyor. Asgari ücret, şu anda insanca yaşanabilir seviyenin çok altında. Hatta açlık sınırının dahi altında kaldığını görüyoruz. Artışlarda hep enflasyon artı refah payı düşünülür. Peki hangi enflasyon? TÜİK’in açıkladığı enflasyona bakacak olursanız, 10 küsur açıklıyor. Son iki ayda tam 41 ilimizi ziyaret ettim. Alıp sattığı malın fiyatı geçen sene kaçtı, bu sene kaç diye esnafa sordum. Yüzde 30, 40, 50 diyen var. Gerçek çarşı pazar enflasyonu bu. Bu değerlendirmelerde TÜİK’in açıkladığı rakamlar değil, gerçek enflasyon ve hayat pahalılığı dikkate alınmalı.

 "TİYATRO ÖNEMLİ BİR SANAT AMA SİYASETİN SAHİCİ

Bu haberler de ilginizi çekebilir