Ali Bulaç ekranlara geri dönüyor

İki yıla yakın tutuklu kalan Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç yıllar sonra ekranlara dönüyor.

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER- İlahiyatçı-sosyolog Ali Bulaç, Saadet Partisi'ne yakınlığı ile bilinen TV 5'te her çarşamba "Düşünce Atlası" isimli program ile seyircilerin karşısına çıkacak. 

Bulaç'a programda Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Canatan ve gazeteci-yazar Ümit Aktaş eşlik edecek.

15 TEMMUZ'DAN SONRA TUTUKLANAN YÜZLERCE GAZETECİDEN BİRİYDİ

Ali Bulaç, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü bahanesi ile Hizmet Hareketi'ne yönelik cadı avında tutuklanan gazetecilerden biriydi. 

27 Temmuz 2016'da tutuklanan Bulaç yaklaşık iki yıl İstanbul Silivri Cezaevi'nde tutuklu kalmıştı. 

Hakkında "darbe, terör ya da şiddete bulaştığına" dair tek suç delili olmadığı halde Zaman Gazetesi Davası'na bakan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Bulaç'ı 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırmıştı.  

ANAYASA MAHKEMESİ "HAK MAHRUMİYETİ VAR" DEDİ

Mahkeme davanın temyiz safhasında Bulaç'ın tutuksuz yargılanmasına hükmetmişti. Anayasa Mahkemesi "hak mahrumiyeti" müracaatını haklı bulmuş ve Bulaç'a 30 bin TL tazminat ödenmesine karar vermişti.  

Aynı davada Zaman yazarı Şahin Alpay da 8 yıl 9 ay hapis cezasına mahkûm edilmişki. Alpay önce ev hapsi şartı ile tahliye edilmiş, sosyal medyada yapılan çağrıların akabinde Alpay'ın ev hapsi kaldırılmıştı.



<< Önceki Haber Ali Bulaç ekranlara geri dönüyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER