Ali Bulaç: Polisleri öldürdüğünü açıklayan PKK hangi PKK?

Ali Bulaç: Polisleri öldürdüğünü açıklayan PKK hangi PKK?

Türkiye adım adım Ortadoğu'nun ne zaman sona ereceği kestirilemeyen çatışma ve savaş anaforuna sürükleniyor.

Suriye ve Irak'ta IŞİD ve Kandil'e, içeride de bu iki grubun elemanları yanında DHKP-C'ye karşı başlatılan operasyonlar yeni bir sürecin başladığını haber veriyor.

Önce şu hususu gözden geçirelim: Suruç'taki katliamı IŞİD'in gerçekleştirdiği, sabah vakti evlerinde yatan masum polisleri PKK'nin öldürdüğü konusu çok tartışmalı. Zihinleri meşgul eden istifhamlar var: IŞİD bu vahşi katliamı neden yapsın? Yapamayacağından değil, hangi kâr-zarar hesabını yaparak yaptı? Kaldı ki IŞİD, henüz resmen de bu terör eylemini üstlenmiş değil. Suriye'de Amerikan hava bombardımanı altında bazı bölgelerden geri çekilir ve PYD güçleriyle çetin savaşa girişmişken neden Türkiye'yi de üstüne çekecek bir eylem yapsın?

Polisleri öldürdüğünü açıklayan PKK'ya gelince! Bu hangi PKK? “Aktrollerin lideri” KCK'nın yüzde 25'inin MİT mensubu olduğunu iddia ediyor. Böyle mi, bilemiyoruz. Bu, elbette büyük bir iddia. Öteden beri fısıltı halinde KCK ve PKK için buna benzer iddialar öne sürülürdü ama artık bunlar harcıalem sarf edilen sözler haline gelmişse üzerinde düşünülmeye değer! Daha ilginci aradan bir hafta geçtikten sonra PKK'nın bu eylemi üstlenmediğini açıklaması: Kandil'deki KCK Dış İlişkiler Sözcüsü Demhat Agit, Ceylanpınar'da iki polisin öldüğü saldırıyı PKK'nın yapmadığını açıkladı. PKK'nın daha öncesinde ve bu sırada benzer eylemler yapmadığını iddia etmiyorum ama operasyonlara gerekçe gösterilen Ceylanpınar'daki iki polisin şehit edilmesi olayı ve Suruç katliamı bana iç veya dış birimlerin provokasyonu olduğu izlenimini veriyor.

(...)

<< Önceki Haber Ali Bulaç: Polisleri öldürdüğünü açıklayan PKK... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER