Aliağa'de 'Köylü Pazarı' hizmete girdi

Aliağa'de 'Köylü Pazarı' hizmete girdi

İzmir'in Aliağa Belediyesi, köylülerin kendi ürünlerini daha nezih bir ortamda satabilmesi için Köylü Pazarı'nı hizmete sundu. Hem vatandaşa hem de esnafa daha sağlıklı bir alışveriş ortamı sağlanmasının amaçlandığı pazar, Onat Kutlar Caddesi'nde, Fırat Çakıroğlu Parkı karşısında kuruldu. Pazarcı esnafı tarafından talep edilerek hazırlanan pazaryeri kışın yağışlardan, yazın da güneşten koruyacak şekilde üstü kapalı tasarlandı.

Daha önce var olan Köylü Pazarı yerinin oldukça yetersiz olduğunu belirten esnaflardan Ali Töğe, "Pazar esnafı olarak Aliağa Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar'a, ürünlerimizi kötü koşullarda satmak zorunda kaldığımızı ilettik ve kendisinden, daha iyi şartlara sahip bir pazar yeri istediğimizi söyledik. Başkanımız da bizim bu isteğimize duyarsız kalmadı. Kısa bir süre içerisinde modern bir pazaryeri yaparak hizmetimize sundu. Köylü Pazarı esnafına sunduğu bu hizmetten dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Kendi tarlalarında yetiştirdiklerini pazaryerinde satışa sunduklarını ifade eden Karakuzu köyünden Gülsüm Keskin ise, "Sütümüzü, yağımızı, peynirimizi, zeytinimizi burada satıyoruz. Emekli bir insan olduğum için burada sattıklarımla ev bütçesine katkı sağlamaya çalışıyorum. Bize bu imkânı sağladığı için Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar'a, tüm köylü esnafı adına teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Başkan Acar'ın, devamlı olarak köylü esnafını ziyaret ettiğini belirten Muammer Akman da, "Başkanımızın yaptığı ziyaretler esnasında kendisinden, ürünlerimizi pazarlayabileceğimiz bir pazaryeri talep ettik. Kendisi de bu konuda bize söz verdi. İki hafta içinde de bize bu pazaryerini yaptı. Çalışkan başkanımıza, esnaf arkadaşlar adına çok teşekkür ediyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Aliağa'de 'Köylü Pazarı' hizmete girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER