Alkol yüzünden sağlığından oldu, çocukları sayesinde iyileşti


KKTC'nin başşehri Lefkoşa'da yaşayan 53 yaşındaki Mehmet Kılınç, çocukları sayesinde sağlığına kavuştu. 30 yaşındaki Kızı Sevcan Eker'in zorlamasıyla doktora giden Kılınç'ın, siroz olduğu ortaya çıktı. Karaciğer nakline karar verilince bu kez 22 yaşındaki oğlu Ömer imdadına koştu. Ondan alınan karaciğer parçasının nakledildiği Kılınç, "Hayırlı evlatlarım sayesinde yeni bir hayata başladım. Doktorlarıma da çok teşekkür ediyorum." dedi.

Aliağa ilçesindeki bir fabrikadan 2009 yılında emekli olup çalışmak için eşi Fatma Kılınç ve oğlu Ömer Kılınç ile birlikte KKTC'ye yerleşen Mehmet Kılınç, geçen yıl İzmir'de oturan üç çocuk annesi kızı Sevcan Eker'i ziyarete geldiğinde, onun zorlamasıyla hastaneye gitti. Kızının tıbbi sekreter olarak çalıştığı İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çeşitli tahliller yaptıran Kılınç'ın pankerasında kist görüldü. İyi huylu olması sevindirirken bir ay içinde bu kez karaciğerinde lekeler saptandı. Bir üniversite hastanesinde kanser şüphesiyle yeni tetkikleri yapılan Kılınç'a, gözlerinde başlayan sarılığın da kaynağı olan siroz teşhisi koyuldu. Doktorları, tek çarenin karaciğer nakli olduğunu söyledi. Bir zorlamayla başvurduğu hastane macerasının ameliyata sürüklediği Kılınç, nakil için İzmir Kent Hastanesi'ne başvurdu. Şanslı babaya, oğlu donör oldu. Oğlundan alınan karaciğer parçası, Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığında Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Prof. Dr. Mehmet Alper, Opr. Dr. Cahit Yılmaz, Opr. Dr. Zafer Önen ve Opr. Dr. Rasim Farajov'dan oluşan karaciğer nakli ekibi tarafından nakledildi.

Alkol yüzünden sağlığından olduğunu belirten Mehmet Kılınç, "Yıllar yıllar içtim, çok içtim. Bu, ameliyat masasında son buldu. Eğer kızım hastanede çalışıyor olmasaydı, kolay kolay başka bir yere gitmezdim. Kızım ısrar etti, zorladı. Meğer siroz yüzünden hayatım ciddi risk altındaymış. Bu riskten de oğlum sayesinde kurtuldum. Velhasıl şanslı bir insan, şanslı bir babaymışım. Dünyaya yeniden geldim." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Alkol yüzünden sağlığından oldu, çocukları sayesinde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER