Alman Bakan Mersin'de geçici eğitim merkezini ziyaret etti


Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Mersin'de Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü geçici eğitim merkezini ziyaret etti.

Çeşitli toplantı ve programlara katılmak üzere Mersin'e gelen Müller'e 23 kişilik bir heyet eşlik etti. Bakan Müller beraberindeki heyet ile birlikte Suriyeli öğrencilere eğitim hizmeti veren Toroslar 2 Nolu Geçici Eğitim Merkezini ziyaret etti. Konuk bakan Müller, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca tarafından karşılandı. Geçici Eğitim Merkezi Koordinatörü Emre Bukan, okulla ilgili heyete bilgi verdi. Yabancılara yönelik yürütülen eğitim hizmetlerinden sorumlu Mersin İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Bağış da yürütülen eğitim öğretim hizmetleriyle ilgili bir sunum yaptı.

Sunumların ardından Alman Bakan Dr. Gerd Müller, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük ve UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle ve Suriyeli öğretmenlerle bir süre sohbet etti.

Türkiye'ye göçmenlere yönelik yaptığı çalışmalardan ve yürüttüğü hizmetlerden dolayı teşekkür eden Bakan Müller, Almanya'nın sığınmacılar nedeniyle Türkiye'ye yaptığı kalkınma yardımının artırılacağını söyledi. Eğitim alanında kullanılmak üzere 25 milyon Euro'luk bir yardım yapacaklarını açıklayan Bakan Müller, bu paranın özellikle sınır bölgelerinde okul yapımı, meslek eğitimi ve yerel altyapı yatırımlarında kullanılacağını vurguladı. Türkiye'nin 2,5 milyon Suriyeliye kucak açtığına dikkat çeken Müller, "Bizim bu insanlara perspektif sunmamız lazım, bunun için katkı yapıyoruz." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Alman Bakan Mersin'de geçici eğitim merkezini ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER