Alman Bakan uyardı: ‘Durum kritik, noel tatiline çıkmayın’
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Aralık 6 2021
Almanya’nın gelecekteki Ulaştırma Bakanı Volker Wissing (FDP) artan korona vakaları nedeniyle vatandaşların tatile çıkmayıp, evde oturmalarını istedi. 2021 kışının geçen yıldan daha dramatik geçeceğini söyleyen FDP Genel Sekreteri, “En iyisi noel kutlamalarını aile içinde kutlamak“ dedi.
Bild am Sonntag gazetesine konuşan müstakbel bakan, “Dördüncü dalga daha önceki salgın durumlarına göre daha etkili geçeceğe benziyor. Gelişen vakalar karşısında Korona pandemisini her zamankinden daha fazla ciddiye almak zorundayız. Salgınla daha etkin mücadele edebilmek için temas kısıtlamalarına özel yaşamda da dikkat etmeliyiz. Güncel durum karşısında kutsal günleri evde kalıp küçük gruplar halinde idrak etmek daha anlamlı olacak. Bu nedenle ülke içindeki seyahatlerden kaçınmak gerekir“ dedi.
İNSIDANS DEĞERİ 439’A GERİLEDİ
Diğer yandan salgın durumunu sona erdirebilmek için anayasal imkânların kontrol edildiğini vurgulayan Volker Wissing, anayasanın uygun gördüğü tüm önlemlerin seferber edileceğini dile getirdi. Almanya genelinde son gün yaklaşık 42 bin yeni korona vakası kayıtlara geçerken, insidans değerinin hafif azalma göstererek 439 seviyesine gerilediği bildirildi. 94 kişi koronavirüsten yaşamını yitirirken, toplamda 103 bin 40 kişinin öldüğü ifade edildi. Güncel olarak 1 milyona yakın insanın koronavirüse yakalanmış olduğu kaydedilirken, kliniklerin yoğun bakım servislerinde ise 4 bin 805 kişinin tedavi gördüğü bildirildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi
6.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor7.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...8.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?9.İhraç edildikten sonra kemoterapi ilaçları ödenmeyen KHK’lı memur vefat etti10.Almanya'ya giren sığınmacı sayısında büyük düşüş! Tedbirlerin daha da artırılması tartışılıyor

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şü...


