Alman basını: Merkel’e yönelik tavır yakışıksız ve saygısızca

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Mayıs 7 2020
Almanya’da Koronavirüs salgınını önlemeye yönelik tedbirler, özellikle eyalet hükûmetlerinin aldığı kararlarla gevşetiliyor. Diğer yandan Bundesliga’da maçlar yakında, seyircisiz de olsa yeniden başlayacak.

Koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesi ile ilgili kararları ihtiyatlı bir yorumla değerlendiren Berliner Morgenpost gazetesi, yöneticilerin sorumlu davranması gerektiğinin altını çiziyor:

"Eyalet yöneticileri, insanların daha fazla özgürlüğe duyduğu özlem ve özellikle de yerel ekonominin baskıları sonucu art arda kararlar alırken Merkel'e tehlike frenini çekmekten başka çare kalmadı. Eyalet hükümetleri, enfeksiyon sayılarının yeniden yükselişe geçmesi durumunda kısıtlamaların hemen yeniden yürürlüğe girmesini sağlamak zorunda bırakılıyor. 

Tekrar normal hayata dönme arzusunu anlayışla karşılamakla birlikte, güncel rakamlar kimseyi aldatmasın. Geçtiğimiz günlerde ve dün (Çarşamba) alınan gevşetme kararları halk için enfeksiyon tehlikesinin artmasına yol açabilir. Ancak bunu iki hafta sonra görebileceğiz. Eyalet başbakanlarının sahip oldukları güç bugünlerde çok büyük, ancak Almanya için taşıdıkları sorumluluk da."

"MERKEL'E KARŞI TAVIRLARI SAYGISIZCA"

Aynı konuyu irdeleyen Badisches Tagblatt gazetesi, eyalet başbakanlarının Angela Merkel'e karşı tavırlarını "saygısızlık" olarak nitelendiriyor:

"Başbakan (Merkel) son birkaç günü bitmek bilmeyen bir aşağılanma gibi hissetmiş olmalı. Eyaletler, Başbakan Merkel'in bunu olumlamayacağını ve ülke çapında tedbirleri çok daha dikkatli gevşetmekten yana olduğunu bile bile, korona önlemlerini tek tek gevşetmeye yönelik tasarıları ile kendilerinden söz ettirdi. Bu tavırlarıyla pratikte Merkel'in kriz yöneticisi konumunu da ortadan kaldırmış oldular. Angela Merkel'i ve izlediği siyaseti beğenip beğenmemek bir yana; maruz kaldığı bu tavır yakışıksız ve saygısızca."

Almanya'da yetkililer, Alman birinci futbol liginin (1. Bundesliga) 15 Mayıs'tan itibaren, seyircisiz karşılaşmalarla yeni

Bu haberler de ilginizi çekebilir